Kastamonu’daki selde Kurtuluş Savaşı’ndan kalma tarihi köprü de zarar gördü

Kastamonu’da geçtiğimiz günlerde meydana gelen selde İstiklal Yolu üzerinde yer alan Kurtuluş Savaşı döneminden kalma 122 senelik tarihi köprü de zarar gördü.

KÜLTÜR-SANAT 21.08.2021, 11:37 22.08.2021, 09:05
Kastamonu’daki selde Kurtuluş Savaşı’ndan kalma tarihi köprü de zarar gördü

Kurtuluş Savaşı sırasında İnebolu’ya gelen cephane ve silahların Ankara’ya götürüldüğü İstiklal Yolu’nda bulunan tarihi köprünün bir kısmı, 11 Ağustos’ta meydana gelen sel felaketinde kısmi olarak yıkıldı.

Son olarak 2016'da restore edilmişti

Kastamonu Küre’de 6 kilometre uzaklıkta Ersizlerdere mevkisinde yer alan 122 senelik köprü, son olarak KGM tarafından 2016 senesinde restore edilmişti.

1899 senesinde yapılmış olan köprü, 11 Ağustos tarihinde bölgedeki sel felaketinde büyük ölçüde zarar aldı.

"Böyle bir sel görülmedi"

Köprünün yakınlarında yer alan Ersizlerdere köyü sakinlerinden olan Emin Çelik, şimdiye dek böyle bir selin görülmediğini ifade etti.

Çelik, İstiklal Yolu üzerinde yer alan köprünün selden dolayı yıkıldığını kaydederek, “Bu köprünün kıymetini çok iyi görmek lazım. Kurtuluş Savaşı döneminde cephaneler buradan geçti. Bizim köyleri sel gümbür gümbür götürdü. Evimizin de 50 metre altına kadar geldi. O gece sabaha dek uyuyamadım. Hem okudum hem ağladım. Bu köyün çocuğuyum ben. 76 yaşındayım. Yaşamım bu köyde geçti. Böyle bir şeyi ömrümde görmedim.” dedi.

Yorumlar (0)