Karantinanın farklı halleri, müzikli ve tiyatrolu dijital projede can buldu!

Pandemi sürecinden bu yana bir yıldır süren karantina süreci, müzik ve tiyatronun bir araya geldiği bir dijital projede renklendirildi. Ödüllü oyuncu Nilay Erdönmez’in yönetmenliğinde ortaya çıkan “Karantina Halleri” projesi, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü için hazırlandı.

KÜLTÜR-SANAT 21.03.2021, 13:24 22.03.2021, 09:04
Karantinanın farklı halleri, müzikli ve tiyatrolu dijital projede can buldu!

Yaklaşık bir yıldır süren ve pandeminin getirdiği karantina süreci, bir dijital proje için mercek altına alındı. Müzik ve tiyatro disiplinleri, bireyin eve sıkışması ve alternatif hayat arayışlarıyla bir araya geldi. Böylece “Karantina Halleri” projesi ortaya çıktı.  Gedik Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfı’nın çatısı altında çalışmalar yapan Gedik Sanat ve İstanbul Gedik Üniversitesi’nin birlikte gerçekleştirdiği proje, ödüllü oyuncu Nilay Erdönmez’in yönetmenliğinde yapıldı.

Genç tiyatro oyuncuları bir araya geldi

Proje kapsamında genç kuşağın sevilen ve ilgi çeken oyuncuları Nilay Erdönmez, Özgün Çoban, Beste Koçak ve Ozan Erdönmez kamera karşısına geçti. Nilay Erdönmez’in hem yönettiği hem oynadığı hem de tiyatro metinlerini seçtiği projede Erdönmez, oyunlardan yaşamı sorgulayan can alıcı kısımlar dijital proje kapsamında değerlendirdi. Proje için Anton Çehov’dan ‘Martı’ ve ‘Üç Kız Kardeş’, Georg Büchner’den ‘Leonce ile Lena’, Henrik Ibsen’den ‘Peer Gynt’, Aristophanes’den ‘Kuşlar’, August Strindberg’den ‘Rüya Oyunu’ ve Luigi Pirandello’dan ‘Ağzı Çiçekli Adam’ adlı oyunlar seçildi.

27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü için özel hazırlandı

“Karantina Halleri” projesinin görüntü yönetmenliği Cem Önertürk ve sahne - görsel tasarımı Yiğit Uzunefe tarafından gerçekleştirdi. Tiyatro metinlerinin görsellik ve müziksel anlatımla bir araya geldiği projede, deneysel bir sanat anlatımının ortaya çıkması amaçlanıyor.



İstanbul Gedik Üniversitesi’nin performans alanında çekimleri yapılan proje, zorlu karantina sürecine sanatsal açıdan ışık tutacak. 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü için özel olarak hazırlanan proje, yaklaşık 7 gün boyunca Gedik Sanat ve İstanbul Gedik Üniversitesi sosyal medya hesaplarından izlenebilecek.

Yorumlar (0)