Kanuni Sultan Süleyman portresi İstanbul'da

İngiltere'de gerçekleştirilen açık artırmada 350 bin sterline (4 milyon 200 bin lira) satılan ve alıcısı tarafından İBB'ye bağışlanan Kanuni Sultan Süleyman portresinin basın gösterimi yapıldı.

KÜLTÜR-SANAT 23.06.2021, 23:06 24.06.2021, 09:55
Kanuni Sultan Süleyman portresi İstanbul'da

16. yüzyılda İtalyan ressam Cristofano dell'Altissimo tarafından yapıldığı öngörülen portre için Saraçhane’deki belediye binasında tanıtım töreni gerçekleştirildi.

Tören için kurulan ve üzerinde 'Hukuk ve Adalete Hükmedenler: İstanbul'un Sultanları Evinde' yazılı platforma, ilk olarak geçtiğimiz yıl İBB (İstanbul Büyükşehir Belediyesi) tarafından satın alınan Fatih Sultan Mehmet'in portresi asıldı.

İmamoğlu: Daimi sergi açacağız

Kanuni tablosu ile ilgili bilgileri basın mensuplarıyla paylaşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, eserleri Haliç Tersanesi'nde kuracakları İstanbul Sanat Müzesi'nde sergileyeceklerini dile getirdi.

İmamoğlu, "Haliç Tersanesi'nde bu iki sanat eserinin sergilendiği İstanbul Fotoğraf Müzesi, İstanbul Sanat Müzesi, İstanbul Müzik Müzesi ve İstanbul Sinema Müzesi yer alacak. Kanuni portresini, Fatih portresini ve diğer eserleri, 2 seneye kalmadan bu alanda yurttaşlarımızla daimi bir sergi olarak buluşturmayı çok istiyoruz." sözlerini sarf etti.

Bağışçının kimliğine dair soruyu İBB Başkanı, "Tahminlerime göre kendisi gelip bizi ziyarette bulunacak, uygun gördüğü takdirde kamuoyuyla paylaşırız. Şu an için kendisi bağışlamakla yeterli kalmak istiyor." diye cevapladı.

Yorumlar (0)