Kahin Tepe kazı ekibinin maskotu

Kastamonu'ya bağlı Araç ilçesinde devam eden Kahin Tepe'deki kazı bölgesinde arkeologları bir an olsun yalnız bırakmayan 'sarman' kedi, ekibin adeta maskotu oldu.

KÜLTÜR-SANAT 20.10.2021, 00:45 20.10.2021, 16:37
Kahin Tepe kazı ekibinin maskotu

Araç ilçesindeki Kahin Tepe bölgesinde 4 sene evvel başlayan kazı faaliyetleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle tarafından sürdürülüyor.

Karadeniz'in en eski yerleşim yeri

Karadeniz'de şu ana dek bulunan en eski yerleşim yeri olduğu öngörülen bölgede bu seneki kazı faaliyetlerine farklı üniversitelerden 20 akademisyen ve arkeolog katılıyor.

Kazı yapan ekibi her gün ziyarette bulunan ve yurttaşlar arasında 'sarman' olarak isimlendirilen tekir cinsi kedi, kazı ekibine yoldaşlık yapıyor, oyunlar oynayarak çalışma sürecini daha keyifli bir hale getiriyor.

"Bizimle birlikte çalışıyor"

Kazıya ekibinden Rukiye Özkahveci, basın mensuplarına, bölgede birkaç aydır kazı çalışması yaptıklarını ifade etti.

Kedinin kendilerini bir an olsun yalnız bırakmadığını aktaran Özkahveci, "Bizimle birlikte hemen her gün kazı yaptığımız tepeye kadar çıkıyor. Bizimle beraber de oradan iniyor. Temizlediğimiz taşların üzerinde gezmeyi çok seviyor. Bizimle birlikte çalıştığını rahatlıkla söyleyebilirim." dedi.

"Buranın maskotu haline geldi"

Kedi ile zamanın keyifli geçtiğini kaydeden Özkahveci, "Özellikle mola verdiğimizde bizim eğlencemiz oluyor. Birlikte yemek yiyoruz, oyun oynuyoruz, enerjimizi artırıyor. Tüm arkadaşlar onu çok seviyor." şeklinde konuştu. 

Sarman'ın çevredeki köylerden birinden geldiğini öngördüklerini söyleyen Özkahveci, "İki yıldır kazı çalışmalarına olan ekibe arkadaşlık ediyor. Bizi asla unutmuyor, her gün muhakkak yanımıza uğruyor. Buranın maskotu oldu." dedi. 

Yorumlar (0)