Kadın Yönetmenler Festivali, dördüncü yılındaki ikinci etabına başlıyor!

Bu yıl üç etapta düzenlenmesine karar verilen ve ikinci etabına başlayacak olan 4. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali, 22 Nisan-5 Mayıs tarihleri arasında çevriminde olacak. Ücretsiz bir şekilde filmlerin sınırsız izlenebileceği bir alan oluşturan festival; Uzun metraj kurmaca, belgesel ve kısa metraj filmleri izleyiciye sunacak.

KÜLTÜR-SANAT 17.04.2021, 12:54 18.04.2021, 10:06
Kadın Yönetmenler Festivali, dördüncü yılındaki ikinci etabına başlıyor!

Bu yıl koronavirüs salgını nedeniyle üç etapta düzenlenmesine karar verilen ve çevrimiçi olarak izleyicisiyle buluşan 4. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali, ikinci etabını başlatıyor. İlk olarak 1-7 Mart 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilen festival, organizasyonunu Türkiye’nin yanı sıra Kosova ve Birleşik Krallık’ta da düzenlemişti. Uluslararası filmlerden oluşan ve kadın yönetmenlerin çektiği filmlerin bir araya geldiği bir seçkiyi sunan festival, 22 Nisan-5 Mayıs tarihlerinde ikinci etabı için yola çıkıyor. Festivalin üçüncü etabının ise, 25-30 Haziran tarihleri arasında fiziki olarak yapılması planlanıyor. İzmir Seferihisar’da gerçekleşmesi beklenen festival, ödül törenin ve özel gösterimlerini pandemi koşullarına uygun gerçekleştirecek. 



Film gösterimleri çevrimiçinde devam edecek

İkinci etabını da çevrimiçinde sürdürecek, sınırsız ve ücretsiz olmaya devam edecek olan festival, dört daldaki yarışma filmlerini izleyicilerle paylaşacak. Uzun metraj filmlerin yanı sıra kısa kurmaca belgesel ve deneysel kategorilerini izleyicilerle paylaşacak olan festival, yarışma dışı ulusal seçkisi ve Balkan sineması özel seçkisini de çevrimiçinde sunuyor. Ulusal yarışmada yer alan 5 film; ‘Amina’, ‘Karder Postası’, ’Bilmemek’, ‘Aether’ ve ‘Ovacık’ filmlerinden oluşuyor.



Filmleri değerlendirecek jüri üyeleri ise; Dr. Öğr. Üyesi Dilaver Bayındır, yönetmen Sevinç Baloğlu, sinema eleştirmeni Banu Bozdemir, yönetmen Aysim Türkmen ve yönetmen Jale İncekol’dan oluşuyor. Ayrıca Balkan yarışma finalistleri ise, festivalin Kısa Film Koordinatörlüğünü üstlenen Doç. Dr. Ragıp Taranç ile festivalin Uluslararası Koordinatörleri, Dr. Öğretim Üyesi Zeynep Merve Uygun ve  Dr. Ebru Beyazıt’ın yanı sıra Balkan Temsilcisi Nena Popović’ten oluşan jüri tarafından ödüllendirilecek.



Festival atölyeleri de çevrimiçinde devam edecek

Festivalin ikinci etabında ayrıca söyleşiler ve atölyeler de yapılması planlanıyor. Atölyeler arasında; Zeynep Merve Uygun ile “KYF Doc Lab: Yeni Medya Belgeselleri MasterClass” , Hira Selma Kalkan ile “Sanatla Terapi Atölyesi” ve WMC’nin katkı verdiği, yönetmen Sezen Kayhan’ın “Belgesel Yapımında Fırsatlar ve Engeller Atölyesi” yapılacak. Ayrıca festival kapsamında, Prof. Berrak Taranç’ın gerçekleştireceği çocuklar için müzik atölyesi, 23 Nisan tarihi kapsamında gerçekleşecek. Nisan ayında ayrıca, festival seçkiye giremeyen yönetmenler için “Face to Face” geri bildirim etkinliği yapılacak. Festival hakkında daha detaylı bilgi, sosyal medya ve web sitesi üzerinden görülebilecek.

Yorumlar (0)