Kaçakçılara operasyon: 3 bin 500 tane sikke bulundu

İstanbul’da operasyon düzenleyen Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şubesi, eski çağlardan kalma 3 bin 540 tane antik para ele geçirildi. Olayla bağlantılı üç şahıs ise, kaçakçılık şüphesiyle ele geçirildi.

KÜLTÜR-SANAT 01.04.2021, 15:15 01.04.2021, 16:20
Kaçakçılara operasyon: 3 bin 500 tane sikke bulundu

İstanbul’da Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şubesi, bir operasyon düzenledi. İki tane tarihi eser operasyonu düzenleyen şube, 3 bin 540 tane sikke yani antik para ele geçirdi.  Eski çağlardan kalma sikkelerin bulunduğu operasyonla bağlantılı ise, üç tane şahıs gözaltına alındı. Soruşturmayı ise, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütüldü.

İki farklı adrese operasyon yapıldı

Sikkelerin yasa dışı ticaretini yapan bir şebekeyi bulan İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şubesi, 30 ve 31 Mart tarihlerinde şebekelere operasyon yaptı. Avcılar ve Fatih’te bulunan iki farklı adrese operasyon düzenleyen polis ekipleri, 3 bin 540 sikke ele geçirdi.  Yakalanan 3 şüphelinin kimlikleri hakkında bir bilgilendirme yapılmazken, savcılık konu hakkında soruşturma başlattı.

Sikkeler, Kültür Varlıkları İstanbul Arkeoloji Müzeleri Müdürlüğü’ne teslim edilecek

Sikkelerin Roma ve Bizans döneminden kalma olduğu belirlenirken, bulunan antik eserlerin ve arkeolojik objelerin de henüz değerleri belirlenmedi. Genelde bu tarz sikkelerin özel koleksiyonculara satılması muhtemel olduğu düşünülürken, sikkelerin gerçek mali değeri hakkında kesin rakam verilemiyor.



Tutuklanan üç şüpheliye açılan dava suçu ise, “2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununa Muhalefet” olarak belirlendi. Ele geçirilen sikkeler, Kültür Varlıkları İstanbul Arkeoloji Müzeleri Müdürlüğü’ne verilecek.

Yorumlar (0)