Kabe örtüleri Türkiye'de sergilenecek

Çeşitli zamanlarda kullanılan ve ülkemize getirilen Kabe örtüleri, Kırıkkale'de sergilenecek.

KÜLTÜR-SANAT 12.09.2022, 01:02
Kabe örtüleri Türkiye'de sergilenecek

Eski Suudi Arabistan Cidde Basın Ataşesi Bahattin Akyön'ün yaptığı girişimlerle getirilen toplam 18 parça Kabe örtüsü ile Medine'den getirilen bir kırmızı örtü, İslami Değerler Külliyesi'nde muhafaza ediliyor.

Farklı renklere sahip örtülerin yaklaşık olarak üç ay sonra yurttaşların ziyaretine açılacak olan Siyer-i Nebi ve Mushaf-ı Şerif Müzesi'nde sergilenmesi planlanıyor.

"Müzemizde sergileyeceğiz"

Akyön, basın mensuplarına, Mekke-i Mükerreme ve Kabe'nin İslam dünyası yönünden önemine işaret etti.

Akyön, şöyle devam etti:

"Kabe uzun yıllardır tüm insanların ziyaretine ve ilgisine mazhar olmuştur. Kabe'ye seneler boyunca örtüler örtülmüştür. Bunların içinde her renkte örtüler var. Oradaki görevlerimiz esnasında kurduğumuz dostluklar sayesinde bu örtüler bize hediye edildi. Allah'ın izniyle en kısa zamanda müzemizde sergileyeceğiz. 

"İnşaat bitti"

Örtülerden biri ise Medine'den geldi. Peygamber Efendimizin kabrinin hemen üzerinde olan kırmızı örtü de burada. Türkiye'ye ve Kırıkkale'ye hayırlı olmasını temenni ediyorum. Allah'ın izniyle üç ay gibi bir sürede büyüklerimizi davet ederek serginin açılışını yapacağız. An itibarıyla müzemizin inşaat aşaması sona erdi." 

Yorumlar (0)