Jude Law’dan “VIII. Henry” rolü itirafı: Berbat bir parfüm kullandım

Ünlü oyuncu Jude Law, "Firebrand" filmindeki performansıyla 76. Cannes Film Festivali'nde büyük bir övgü topladı. Hasta kral VIII. Henry'i canlandıran Law, karaktere gerçekçilik katmak için ilginç bir yöntem kullandığını açıkladı.

KÜLTÜR-SANAT 24.05.2023, 13:17
Jude Law’dan “VIII. Henry” rolü itirafı: Berbat bir parfüm kullandım

İngiliz oyuncu Jude Law, Cannes Film Festivali'nde büyük ilgi gören "Firebrand" adlı filmde VIII. Henry karakteriyle dikkatleri üzerine çekti. 50 yaşındaki deneyimli oyuncu, yönetmen Karim Aïnouz'un tarihi dramasında İngiltere'nin eski kralı olarak altı kez evlenen VIII. Henry'i canlandırdı.

“Ortaya çıkan koku korkunçtu”

Cannes'da gerçekleştirilen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Law, "Henry'nin kokusunu üç oda öteden hissedildiğine yönelik birkaç ilginç hikaye görmüştüm. Bacağı şiddetli bir şekilde çürüyormuş. Kendisi gül yağı ile bu kokuyu saklıyormuş. Berbat bir koku aldığımda bunun rolde oldukça büyük bir katkıda bulunacağını düşündüm" dedi.

Bu kokuyu üretmek için uzman bir parfümcü ile çalıştığını aktaran Law, “Çok güzel kokular üretiyor ve berbat kokular da imal ediyor. Kendisiyle görüştüm. Bir şekilde ter, dışkı ve kan kokusunu elde etti. İlk zamanlar çok az miktarda kullandım. Ancak daha sonra bu durum bir sprey şenliği haline geldi" şeklinde konuştu.

Yapımın yönetmen koltuğunda oturan Karim Aïnouz, konu ile ilgili şu değerlendirmede bulundu: "Sete girdiği zaman ortaya çıkan koku korkunçtu"

Yorumlar (0)