Joker filmi konusu! Joker nereden izlenir? Joker 2 yayın tarihi

Joker, hem çizgi roman hem de sinema tutkunlarını peşinden sürükleyen karanlık bir karakter olarak öne çıkıyor. Peki Joker kimdir? Joker hangi filmlerde var? Joker filmi konusu nedir? Joker filmi oyuncuları kimlerdir, nereden izlenir? Joker 2 yayın tarihi belli mi? Detaylar haberde...

KÜLTÜR-SANAT 17.08.2022, 11:07 19.08.2022, 12:04 Hakan Öksüz
Joker filmi konusu! Joker nereden izlenir? Joker 2 yayın tarihi

Joker, DC Comics evreninin en çok sevilen karakterlerinden biri olarak hafızalarda yer etti. Adaletin savunucusu Batman'in en büyük düşmanı olan Joker, çizgi roman dünyasındaki kötü karakter imgesini baştan sona değiştirdi. Kullandığı yüz boyaları ve sinik tavrıyla kötücül bir palyaçoya benzeyen Joker, çizgi roman tutkunlarının sevgisini kazandı. 

Joker kimdir?

Joker, DC Comics evreninde Batman'in en büyük düşmanı olan karakterin adıdır. Joker karakteri, 1940 yılında Jerry Robinson, Bob Kane ve Bill Finger tarafından yaratılmıştır. Joker'in karanlık yönelimleri ve toplumu suçlayan tavrı, 1950'li yıllarda tartışma konusu olmuştur. Komedyen olmaya çalışan ve mühendisliği bırakan Joker, karşılaştığı iki hırsızın teklifiyle bir iskambil fabrikasını soyma girişimine katılır. Olay yerine gelen Batman tarafından kovalanan ve kaçmaya çalışan Joker, eşinin ölüm haberinin de etkisiyle sinik bir karaktere dönüşür.

Joker hangi filmlerde var?

Peki Joker hangi filmlerde var? Joker karakteri sinemadaki ilk güçlü görüntüsünü 1989 yılında vizyona giren Batman filmiyle elde etti. Tim Burton'ın yönetmenliğinde çekilen filmde Batman karakterini Michael Keaton canlandırdı. Joker karakterini oynayan isim ise Jack Nicholson oldu. Jack Nicholson'un Joker'i, sinema seyircisi tarafından çok beğenildi. 
En çok beğenilen Joker karakteri, Christopher Nolan'ın Batman üçlemesinde Heath Ledger tarafından canlandırılmıştır. Joker karakteri daha sonra 2016'da vizyona giren Suicide Squad filminde karşımıza çıkmıştır. Bu filmde Joker'i Jared Leto canlandırmıştır. Joker karakterinin başrolünde olduğu ilk film, 2019 yılında Todd Phillips'in yönetmenliğinde çekilmiştir. Joker karakterini Joaquin Phoenix oynamıştır.

Joker filmi konusu

Joker filmi konusu filmi izlemeyenler tarafından merak edilmektedir. 2019 yılında vizyona giren Joker filminde Joaquin Phoenix başrol oyuncusudur. Filmde komedyen olmaya çalışan ve annesiyle yaşayan Arthur Fleck'in hikâyesi anlatılmaktadır. 

Duygu durum bozukluğu nedeniyle gülmemesi gereken ortamlarda kahkaha atan Arthur Fleck, çevresi tarafından ucube olarak görülmektedir. Bir taraftan da palyaçoluk yapan Arthur Fleck, geçimini sağlamaya çalışmaktadır. Hayatta yaşadığı zorluklar, Arthur Fleck'i karanlık bir noktaya sürükler. Yaşadığı süreç, Joker karakterinin ortaya çıkmasına neden olur. Joker filmi konusu kısaca bu şekilde özetlenebilir.

Joker filmi oyuncuları

Joker filmi oyuncuları arasında ünlü isimler vardır. Joker karakteri, Joaquin Phoenix tarafından canlandırılmaktadır. Robert de Niro, Bradley Cooper, Zazie Beetz, Shea Whigham ve Frances Conroy Joker filmi oyuncuları arasında yer almaktadır.

Joker nereden izlenir?

Joker nereden izlenir? sorusunun yanıtını arayan sinema tutkunları, internette araştırma yapmaktadır. Peki Joker nereden izlenir? Joker, Netflix adlı yayın platformundan izlenebilir. Netflix, 2020 yılında Joker'i listesine eklemiştir.

Joker 2 yayın tarihi

Joker 2 yayın tarihi ile ilgili birçok söylenti dolaşmaktadır. Filmin yayın tarihi ile ilgili kesin bir bilgi yoktur. Joker 2 yayın tarihi her ne kadar bilinmese de filmin hangi isimle gösterime gireceği belli olmuştur. Joker devam filminin adı, filmin yönetmeni Todd Phillips tarafından paylaşılmıştır. Filmin ismi Joker: Folie à Deux (Joker: İki Kişilik Delilik) olacaktır. 

Yorumlar (0)