Jennifer Lopez'in "Durdurulamaz" adlı filmi durduruldu

Amerikan Yazarlar Birliği (WGA) tarafından iletilen talepleri reddeden Sinema ve Televizyon Yapımcıları Birliği, 2 Mayıs'ta ABD'de yazar grevinin başlamasına neden olmuştu. Grevden etkilenen yapımlardan biri de Jennifer Lopez'in başrolünde yer aldığı Unstoppable (Durdurulamaz) isimli film oldu.

KÜLTÜR-SANAT 05.06.2023, 11:34 Hakan Öksüz
Jennifer Lopez'in "Durdurulamaz" adlı filmi durduruldu

Milyonlarca dolar gişe hasılatı elde eden Hollywood filmleri, senaristlerin grev kararı nedeniyle durduruldu. Film, dizi ve şov yazarları, yeterli kazancı elde edemediklerini savunarak greve gitti. Son olarak 2008'de greve giden Hollywood senaristleri, 15 yılın ardından yeniden iş bıraktı.

Jennifer Lopez de grevden etkilendi

Yazar grevinden dolayı ABD'de sinema ve televizyon sektöründeki pek çok yapım durdu. Bazı yapımlar senaryo aşamasındayken askıya alındı. Bazı yapımlar ise çekim aşamasında durmak zorunda kaldı. Ünlü şarkıcı Jennifer Lopez'in Unstoppable (Durdurulamaz) isimli yeni filmi de durdurulan filmler arasındaydı.

Çekimleri durdurulan "Unstoppable" filminin konusu

Lopez ve Jharrel Jerome'un başrollerini paylaştığı "Unstoppable" filmi, Arizona'da düzenlenen ulusal şampiyonada altın madalya kazanan tek ayaklı ABD'li güreşçi Anthony Robles'in hikayesini konu ediniyordu. Yazarların grevinin Güney Kaliforniya Üniversitesi'nde devam etmesi nedeniyle çekimler durduruldu.

Grev 2 Mayıs'ta başladı

Amerikan Yazarlar Birliği (WGA) ile Sinema ve Televizyon Yapımcıları Birliği arasında gerçekleştirilen müzakerelerden sonuç çıkmaması üzerine 2 Mayıs'ta grev başlatıldı. Cobra Kai, Stranger Things, The Last of Us, Blade, Unstable, Hacks, The Handmaid’s Tale ve Abbott Elementary gibi pek çok yapım durduruldu.

Game of Thrones'un yazarı George R.R. Martin, greve destek veriyor

Yorumlar (0)