James Cameron’dan Avatar itirafı: “Yasını tutuyorum”

2009 senesinde vizyona girerek dünyanın en fazla hasılat yapan filmi olan Avatar'ın devam filmi seyircisiyle bir araya geldi. Filmin yapımcısı James Cameron, son röportajında merak edilen soruları yanıtladı.

KÜLTÜR-SANAT 02.01.2023, 10:59 03.01.2023, 08:57
James Cameron’dan Avatar itirafı: “Yasını tutuyorum”

Milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen Avatar’ın devam serisi Avatar: Suyun Yolu, 13 senenin sonrasında izleyicisiyle bir araya geldi. Yapım, vizyona girdiği ilk haftada hem dünyada hem de Türkiye’de büyük bir gişe başarısı elde etti.

Devam filmi 2022’ye damga vurdu

Yönetmen koltuğunda James Cameron’ın oturduğu Avatar: Suyun Yolu, 2022 senesinde en hızlı 1 milyar dolar hasılatı geçen yapım oldu.

Avatar: Suyun Yolu'nun sonrasında fantastik yapımın devam filmleri üzerinde çalışan Cameron, bir röportaj vererek merak edilenleri yanıtladı.

“Bazı hikayelerin yasını tutacağım”

Edinilen bilgilere göre, İngiltere merkezli bir dergiye röportaj veren ünlü yönetmen, Avatar'ı geliştirme aşamasında harcadığı zaman yüzünden aklında olan bütün hikayeleri beyaz perdeye yansıtamadığını için kendini kötü hissedip hissetmediği sorusuna cevap verdi.

Bu soruya karşılık iki yanıtı olduğunu ifade eden Cameron, "Birincisi, filmin dünyası geniş bir alanda geçiyor. Burada dilediğim hikayelerin büyük bir kısmını anlatabilirim ve keşfetmek istediğim biçimsel tekniklerin büyük bir kısmını deneyebilirim. İkincisi ise evet. Bu konularda zamanımız kısıtlı. Filmleştirememiş olduğum belirli hikayelerin her zaman yasını tutacağım" dedi.

Yorumlar (0)