İznik Gölü’nde balıkçılar buldu: Tam 2 bin yıllık...

Bursa’nın İznik ilçesine bağlı bulunan İznik Gölü, tarihi bir keşfin yapıldığı yer oldu. Balıkçılar tarafından gölde, üzerinde desen bulunan tarihi bir eser keşfedildi. Gölün dibinde bulunan eserin 2 bin yıllık olduğu belirlendi.

KÜLTÜR-SANAT 11.05.2021, 10:38 11.05.2021, 17:19
İznik Gölü’nde balıkçılar buldu: Tam 2 bin yıllık...

Bursa il merkezine yaklaşık 72 kilometre uzaklıkta bulunan ve İznik ilçesinde yer alan  İznik Gölü’nda tarihi bir keşfe imza atıldı. Gölde bulunan balıkçılar, üzeri desenli bir eser keşfetti.



Gölün dibinden çıkarılan tarihi eser hakkında balıkçılar, İznik Müze Müdürlüğü’ne haber verdi. Bunun üzerine müze müdürleri ve arkeologlar olay yerine gelirken, eserin İznik için büyük bir keşif olduğuna işaret edildi. 



Gölden kıyıya çıkarıldı

Gölün içerisinde keşfedilen dev desenli eserin, önemli bir tarihi yapı olduğu düşünülüyor. Geçtiğimiz haftalarda balıkçılar tarafından bulunan dev eser, kıyıya çıkarılmıştı. Ardından arkeologlar ve müze yetkilileri, eser hakkında inceleme başlattı.



2 bin yıllık olduğu düşünülüyor

Eseri yakından incelemeye alan İznik Müze Müdürü Ahmet Türkmenoğlu ve arkeologlar, eser üzerindeki desenleri ve yazıları anlamaya çalıştı. Yetkilileri yaptıkları incelemeye göre eserin 2 bin yıllık olduğunu keşfetti.



Su altı arkeologları tarafından gün yüzüne çıkarılan eser,  ve eserin bulunduğu alan, koruma altına alındı.

Yorumlar (0)