İzmir’in sinema envanteri, “İzmir Sinema Ofisi” tarafından yaratıldı

İzmir Kalkınma Ajansı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle açıla “İzmir Sinema Ofisi”, sinema envanteri çalışması gerçekleştirdi. Ayrıca ofis, kıza ve uzun metraj filmlerini çekmek isteyen ekipleri, İzmir’e çağırıyor!

KÜLTÜR-SANAT 25.11.2020, 15:08 25.11.2020, 15:13
İzmir’in sinema envanteri, “İzmir Sinema Ofisi” tarafından yaratıldı

İzmir’de sinema çalışmaları açısından yeni projelere imza atma hedefiyle yola çıkan “İzmir Sinema Ofisi”, İzmir’e özel bir ‘sinema envanteri’ oluşturdu! İzmir Kalkınma Ajansı’nın destekleriyle başlatılan çalışma kapsamında, 30 ilçede saha çalışması gerçekleştirildi. Görselliği cazibe halinde olan mekânlar, fotoğraf ve 360 derece video çekimleriyle arşive katıldı.

Envanterde İzmir’in 356 noktasından koşullar yer alıyor


İzmir Sinema Ofisi’nin envanterinde ayrıca endüstri bölgeleri, arkeolojik alanlar, kent yapıları, ara sokaklar, kültürel alanlar gibi pek çok yer de katıldı. Genişleyen yelpaze sayesinde sinema sektöründen isimlere doğal plato sunumu için kolaylık da sunulacak. Toplamda 356 noktanın idari, teknik ve lojistik koşullarının da yer aldığı envanterle amaç, İzmir’de sinema alanında işgücünün verimli değerlendirilmesi olacak.


Film çekimlerini gerçekleştirecek kısa ve uzun metraj film yönetmenlerini İzmir’e davet eden ofis, film çekimlerine de destek olacak. İzmir Sinema Ofisi’nin destek verdiği sın kısa filmlerin çekimleri ise geçtiğimiz günlerde başladı. Selçuk Uyan’ın yönettiği ‘Kızım Süper Kahraman Olacak’ ve Selin Mincinozlu’nun yönettiği ‘Kök’ adlı kısa filmleri, İzmir Sinema Ofisi desteğiyle İzmir’de çekildi.
 

Yorumlar (0)