İzmir’de yüzbinlerce kişi, Tarkan konserine akın etti

Megastar Tarkan, İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yıl dönümü sebebiyle kentte büyük bir konser verdi. Gündoğdu Meydanı’nda gerçekleştirilen görkemli organizasyona yüzbinlerce kişi katıldı. 

KÜLTÜR-SANAT 10.09.2022, 10:41
İzmir’de yüzbinlerce kişi, Tarkan konserine akın etti

İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü kentte büyük bir coşkuyla kutlandı. ‘Kurtuluş Günü’ kutlamaları kapsamında ilk olarak Alsancak Vapur İskelesi’nden Gündoğdu Meydanı’na fener alayı yürüyüşü gerçekleştirildi. Yürüyüş sırasında 350 metre uzunluğunda dev Türk bayrağı açılarak marşlar söylendi. 

Konser alanında izdiham yaşandı

Ardından Gündoğdu Meydanı’nda hareketlilik başladı. Tarkan konseri için yüzbinlerce kişi bölgeye akın etti. Konser öncesi ‘Ersin Şov’ gösterisiyle eğlenen vatandaşlar, bol bol dans ederek büyük zaferin yıldönümünü kutladı. Akşamın ilerleyen saatlerine doğru kalabalığın daha da arttığı ve izdiham yaşandığı görüldü. Bu sebeple polis ekipleri, dönem dönem meydana girişleri kısıtlamak zorunda kaldı. Konser öncesi gerçekleştirilen gösteriler kapsamında yüz binlerce kişi cep telefonlarının ışıklarını aynı anda açarak tüm dünyaya görsel şölen sundu. 

Tunç Soyer’den Tarkan’a teşekkür

İzmir’deki Kurtuluş Günü etkinliklerine katılan isimlerden biri de CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu oldu. Gündoğdu Meydanı’nda düzenlenen etkinlikte yerini alan Kılıçdaroğlu, sahneye çıkarak İzmirlileri selamladı. Konser öncesi vatandaşlara seslenen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "İzmir'in kurtuluşunun 100’üncü yıl dönümünde, tarihin akışının değiştiği bu meydanda birlikte olmanın heyecanını ve coşkusunu yaşıyorum. Megastarımız, arkadaşımız Tarkan; bu önemli gecede gösterdiğin vefayı İzmir halkı hiçbir zaman unutmayacak. Sana teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı. 

Gösteriler, katılımcıları büyüledi

Soyer’in konuşması sonrası gerçekleştirilen interaktif teatral şovda bazı oyuncular Yunan askerlerini canlandırıp Türk halkını esir alırken, gazeteci Hasan Tahsin’in düşman ordusuna ilk kurşunu atması da sahnede temsil edildi. Temsili kurşun atıldığı sırada havai fişek gösterileri başladı ve görsel efektlerle şov desteklendi. Katılımcılara duygu dolu anlar yaşatan gösteri, büyük alkış aldı. Gösterinin devamında ise Büyük Taarruz’u anlatan gelişmeler, sahnedeki sanatçılar tarafından canlandırıldı. Yaklaşık 40 dakika süren gösteride toplam 180 sanatçı ve 300 saha çalışanı yer aldı. 

İzmirliler Tarkan’la coştu

İzmir’de Kurtuluş Günü etkinliklerinin finali megastar Tarkan ile yapıldı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki sahne platformunun çökmesi sebebiyle Gündoğdu Meydanı’nda gerçekleştirilen konser, katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı. Ses ve ışık gösterileri sonrası sahneye çıkan Tarkan, sevilen şarkılarını seslendirerek, müzikseverleri bir kez daha kendine hayran bıraktı. İzmir’i çok sevdiğini ve çok özlediğini dile getiren Tarkan, kendisine gösterilen yoğun ilgi sebebiyle de katılımcılara teşekkür etti. 

Tarkan’ı izlemek için Almanya’dan gelenler oldu

Konsere Almanya’dan katılan isimlerden olan Ayla Uslu, “Tarkan’ın konserini kaçırmak istemedim. Almanya’dan İzmir’e geldik. Bu büyük coşkuya ortak olmak istedik. Tarkan’ın bütün şarkılarını çok seviyorum. Onunla gurur duyuyoruz. Burada da inanılmaz bir kalabalık var. Herkes onu izlemek ve dinlemek için buraya akın etti. İnanılmaz bir gün yaşıyoruz” ifadelerini kullandı. Bir diğer Tarkan hayranı olan Şükran Demir ise yaptığı açıklamada, “Ben Tarkan’a çocukluğumdan beri hayranım. Onu burada izlemek bizim için çok büyük bir mutluluk. Harika bir ortam var. Herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi. 

Yorumlar (0)