İzmir’de sinemaya bir destek ağı oluşturuldu!

İzmir Sinema Ofisi, İzmir’de sinema sektörüne dair yeni gelişmeleri Ocak bülteninde paylaştı. Filmlerin ve ya dizilerini İzmir’de çekecek olan yapımcı ve yönetmenlere destek ağı oluşturuldu. Ayrıca şehirde iki kısa film ve dijital platformda yayınlanan "Hükümsüz" dizisinin çekimleri gerçekleşti.

KÜLTÜR-SANAT 27.01.2021, 12:11 28.01.2021, 09:10
İzmir’de sinemaya bir destek ağı oluşturuldu!

Filmlerini, dizilerini ve kısa filmlerini İzmir’de çekmek isteyen yapımcı ve yönetmenlere destek verilmeye devam ediliyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de destek verdiği ve “Sinema İzmir projesi desteğinizle büyüyecek” diyerek müjdelediği İzmir Sinema Ofisi, çalışmalarını sürdürüyor. Oluşturulan ‘Destek Ağı’ ugün İzmir’de gerçekleşen film yapımlarının ihtiyaçlarına cevap vermek üzere önemli roller üstleniyor. sayesinde, çekimleri İzmir’de gerçekleşen yapımların ihtiyaçlarına cevap veriliyor.

“İzmir Sinema Ofisi”nin çalışmalarına Bayraklı, Buca, Çeşme, Karşıyaka, Konak, Ödemiş ve Selçuk ilçe belediyeleri de destek veriyor. Ayrıca İzmir’in önde gelen markaları Folkart, Swissotel GrandEfes, Sardunya Turizm, Karaca Otel, Karaca Sineması, TÜRSAB, ÇEŞTOB, TARKEM, Kentimiz İzmir Derneği ve İZFAŞ da Sinema İzmir Destek Ağı üyeleri olarak destek veriyorlar.

“Hükümsüz” dizisi, Kemeraltı Abacıoğlu Han ve Gültepe’yi ana mekan olarak kullanıyor

İzmir’de şu sıra; başlıca rollerini Ali Atay, Funda Eryiğit, Alperen Duymaz ve Hafsanur Sancaktutan’ın paylaştığı “Son Yaz” dizisi ile Burçin Terzioğlu, Hande Doğandemir, Alican Yücesoy ve İsmail Hacıoğlu’nun rol aldığı “Hükümsüz” dizisinin çekimleri devam ediyor.

Yönetmenliğini Ömer Faruk Sorak ve yapımcılığını Mustafa Uslu’nun üstlendiği “Hükümsüz” dizisinin mekan tespiti ve lojistik destekler konusunda, İzmir Sinema Ofisi ile çalışılıyor. Dizinin ana çekim mekanları ise Kemeraltı Abacıoğlu Han ve Gültepe semti oldu. Kadına yönelik şiddet ile mücadele temasının ön plana çıktığı dizi, sosyal medyada da oldukça konuşuluyor.

İzmir’li kısa filmler

Yönetmenliğini Hakan Eyilik’in üstlendiği “Su Birikintileri ve Çamurlar” ve İnan Erbil’i yönetmenliğini üstlendiği “Belki Bir Gün Gideriz” adlı kısa filmlerin çekimleri de izmir’de gerçekleştirildi.

Çekimleri 2020 yılının yaz aylarında İzmir’in Torbalı ilçesinde gerçekleşen “Su Birikintileri ve Çamurlar” filmi, hikayesini mülteci bir çocuğun parkta geçirdiği zaman dilimi üzerinden anlatıyor. Çekimleri 2020 yılının yaz aylarında İzmir’in Tire ve Torbalı ilçesinde gerçekleşen “Belki Bir Gün Gideriz” filmi ise, Kimsesiz bir cenaze ile başlayan bir yolculuğu konu ediyor.
 

Yorumlar (0)