İzmir’de iki yeni film müjdesi, panel ve işbirlikleri müjdeleriyle bir araya geldi!

İzmir Sinema Ofisi, Mart bülteninde kentte sinemaya dair tüm gelişmeleri aktardı. Sinemanın tüm paydaşlarıyla iş birliğini sürdüren sinema ofisi, Oyuncular Sendikası’yla iş birliğine gidildiğini açıkladı. “Kreatif Endüstrilerde Mevcut Durum ve Olasılıklar” üzerine bir sempozyumun da düzenlendiğini belirten ofis, İzmir’de çekilecek ‘İdea’ ve ‘Anadolu Parsı’ filmlerinin de yapım süreçlerinin başladığını müjdeledi!

KÜLTÜR-SANAT 30.03.2021, 13:36 31.03.2021, 09:38
İzmir’de iki yeni film müjdesi, panel ve işbirlikleri müjdeleriyle bir araya geldi!

Sinema sektörüne büyük bir atılım olarak projelendirilen İzmir Sinema Ofisi, İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışmalarına devam ediyor. Mart ayında sinema adına yapılan çalışmaları duyuran ofis, iki yeni filmin yapım sürecine başladıklarını müjdeledi. Ayrıca İzmir için iki tane çevrimiçi panelin düzenlendiğini duyuran ofis, Oyuncular Sendikası ile de iş birliğine gidildiğini duyurdu.

Oyuncular Sendikası ile iş birliği kararı alındı

İzmir Sinema Ofisi, Oyuncular Sendikası ile dijital ortamda bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda, sinemadaki en önemli ekosistem olan oyunculuk üzerine, potansiyel iş birliği alanları arandı. Türkiye’de oyunculuk alanında çalışanları temsil eden sendikanın Genel Sekreteri Sercan Gidişoğlu ve Genel Koordinatörü Sinem Çetinkaya’nın katıldığı toplantıda, iş birliği karar alındı. İzmir Sinema Ofisi ve Oyuncular Sendikası, hak temelli çalışmalar konusunda İzmir’in öncü partner olmasına onay verdi.  Casting ve audition süreçlerine dair ‘hayal tacirliği’ konusunda farkındalık yaratmayı amaçlayan iki kurum, çocuk oyuncular ve hayvan oyuncular ile ilgili hassasiyetlere odaklanan özel çalışmalar konusunda da fikir birliği kararı aldı.

Paneller düzenlendi

Bu ay, iki başlıkta da oturum gerçekleşti. “Kreatif Endüstrilerde Mevcut Durum ve Olasılıklar” çalıştayı, İzmir Vakfı’nın da proje ortaklarından olduğu Create in İzmir’in yürütücü kurumu olan İzmir Ekonomi Üniversitesi IEU+KREA-Yaratıcı Ekonomi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlendi. Dijital ortamda düzenlenen Travel Turkey İzmir Fuarı’nda ise, Oyuncu ve yönetmen Berke Üzrek ve LookBook Holiday kurucusu Murat Mallı’nın konuşmacı olduğu bir panel düzenlendi. “Dizi ve Filmlerin Destinasyonlara Katkısı” konulu panelde moderasyonu, TÜRSAB Incoming Turizmi İhtisas Başkanı Aylin Özsavaş üstlendi.

İdea ve Anadolu Parsı filmleri, İzmir’de çekilecek!

Yakında İzmir’de çekimlerine başlanacak olan iki film de, bültende duyuruldu. ‘Saç’, ‘Yol Kenarı’, ‘Ben O Değilim’, ‘Rıza’ gibi filmlerin yönetmeni Tayfun Pirselimoğlu, yeni filmi ‘İdea’ yı İzmir’de çekecek. Film,12 Punto TRT Senaryo Günleri kapsamında da Ortak Yapım desteği almıştı.2021 yılı sonbaharında çekilmesi planlanan film, boş bir villada bekçilik yapan Kemal karakterinin, varoluşsal sorgulamalarını ele alacak.

Semih Kaplanoğlu ile beraber ‘Bal’, ‘Süt’ ve ‘Yumurta’ üçlemesinin senaryosuna imza atan Orçun Köksal, ilk uzun metraj yönetmenlik denemesini İzmir’de çekecek. “Anadolu Parsı” adını verdiği yeni filmi için Köksal, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nden yapım desteği de kazanmıştı. Nisan ayında Karaburun, Tire ve İzmir merkezde çekilmesi planlanan film, türünün tükendiği düşünülen bir hayvan olan Anadolu Parsı’nın peşine düşen iki genç adama odaklanacak

Yorumlar (0)