İzin alınmayan kazıda büyük buluş: Roma döneminden kalma zindan, Şanlıurfa’da!

Kaçak kazıda, Roma dönemine ait zindan ortaya çıktı! Şanlurfa’nın Viranşehir ilçesinde kaçak kazı yapan defineciler, bir zindan buldu. Yaklaşık 400 metrekarelik bir alan olduğu belirlenen zindanda, bazı eserler de ortaya çıktı. Kazıyı yaşan şahıslar ise gözaltına alındı. 

KÜLTÜR-SANAT 03.05.2021, 12:06 04.05.2021, 10:06
İzin alınmayan kazıda büyük buluş: Roma döneminden kalma zindan, Şanlıurfa’da!

Şanlıurfa’da izinsiz ve kaçan bir şekilde kazı çalışması yapıldı. Viranşehir ilçesine bağlı Kışla Mahallesi'nde bir süredir bir grubun kazı çalışması yaptığı belirlendi. Çalışma esnasında bulunan zindan ise herkesi adeta şoke etti. Hemen olay yerine gelen İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, önce şüphelileri takip etti ve daha sonra grubu suçüstünde yakaladı. Ayrıca mücadele kapsamında kültür ve tabiat varlıkları kaçakçılığı için de Viranşehir Cumhuriyet Başsavcılığı bir koordinasyon düzenliyor.



400 metrekarelik bir zindan

Kaz çalışmaları sonucunda bulunan Roma dönemine ait zindan, yaklaşık 400 metrekarelik bir alan içerisinde. İncelemeler sonucunda alanın Roma döneminden kalma olduğu belirlenirken, alanda çok sayıda esirler için zindan odaları yapıldığı da görüldü. Viranşehir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında belirlenen zindanın kaç yıllık olduğu ise belirsiz.

Suçlular gözaltına alındı

Bölgede aramalar yapan ekipleri ayrıca Roma döneminden kalma bazı eserler de buldu. Bu eserler arasında gümüş haç zincir, kılıç ve tas yer aldı. Eserler, iki tane alan tarama ve arama cihazıyla belirlenirken ayrıca kazma ve kürekler de bulundu. Ayrıca suçüstünde yakalanan dört şüpheli de gözaltına alındı. 

Yorumlar (0)