İyi, Kötü, Çirkin ( The Good, The Bad and The Ugly ) Filmi Konusu

KÜLTÜR-SANAT 13.11.2020, 20:57 15.11.2020, 15:11
İyi, Kötü, Çirkin ( The Good, The Bad and The Ugly ) Filmi Konusu

İyi, Kötü, Çirkin (The Good, The Bad and The Ugly) filmi 1996 yapımı bir İtalyan aksiyon macera filmidir. Film; Bir Avuç Dolar ve Bir Avuç Dolar İçin filmleri ile üçleme olarak yayınlanmıştır. Konuları birbirinden bağımsız olsa da bu üç film "üçleme" olarak bilinir.

İyi, Kötü, Çirkin filmi savaş sırasında geçen bir hazine avını konu ediyor. Çirkin lakaplı Tuco ve İyi lakaplı Sarışın iş ortağıdır. Tuco azılı bir suçlu ve kanun kaçağıdır. Sarışın ise yetenekli bir keskin nişancıdır. İkili gittikleri kasabalarda kurdukları oyun ile para kazanmaktadır. Sarışın önce Tuco'yu kanuna teslim ediyor, ödül parasını alıyor ve Tuco tam idam edileceği zaman ortaya çıkıp onu kurtarıyor. İşler bu şekilde ilerlerken bir aksilik olur ve ortaklık orada son bulur. Sarışın eski ortağı Tuco'nun ellerini bağlayıp yürüterek ceza vermeye kalkar. Serbest kalan Tuco ise Sarışın'a aynı şekilde bir ceza verir. Sarışın'ın peşine düşüp onu yakalandıktan sonra ellerini bağlayarak çölde aç ve susuz bir şekilde uzun süre yürütür.

İyi, Kötü, Çirkin filminde İyi ve Çirkin'in Kötü ile yollarının kesişmesi, çölde yaşadıkları bir olay sonucu meyanda gelecektir. Bill Carson adındaki asker yüklü bir hazineyi savaşın ortasında bulunan mezarlığa saklar. Mezarlığın yerini Tuco öğrenirken mezarın ismini de Sarışın öğrenmiştir. Hazineyi bulmak ve aynı hazinenin peşinde olan Kötü lakaplı Sentenza'dan kurtulmak için yeniden ortak olmaları gerekmektedir.

Fragman İzle

İyi, Kötü, Çirkin Filmi Oyuncuları

Ölmeden önce izlemeniz gereken 1001 film listesinde yer alan İyi, Kötü, Çirkin (The Good, The Bad and The Ugly) filminde Meksikalı bir suçlu olan Tuco yani Çirkin'i Eli Wallach canlandırıyor. Soğukkanlı kiralık katil olan Sentenza yani Kötü karakteri Lee Van Cleef, keskin nişancı olarak izlendiğimiz Sarışın yani İyi de Clint Eastwood tarafından canlandırılmıştır.

İyi, Kötü, Çirkin IMDB

Filmin Bütçesi

Clint Eastwood'un dünya çapında tanınan bir aktör olmasını sağlayan İyi, Kötü, Çirkin (The Good, The Bad and The Ugly) filmi, çekildiği dönemde 1.200.000 dolara mal olmuştur.

Yorumlar (0)