İtalya'da 'görünmez heykel' 155 bin TL'ye alıcı buldu

İtalyan heykeltıraş Salvatore Garau'nun Türkçede 'benim' anlamına gelen 'Io sono' adlı görünmeyen eseri açık arttırmada 15 bin avroya (yaklaşık olarak 155 bin lira) alıcı buldu.

KÜLTÜR-SANAT 28.05.2021, 01:28 30.05.2021, 09:16
İtalya'da 'görünmez heykel' 155 bin TL'ye alıcı buldu

İtalya’da görünmeyen heykel binlerce avroya alıcı buldu. İtalyan heykeltıraş Salvatore Garau'nun 'Io sono' adlı görünmeyen eseri, Milano kentinde bulunan Art-Rite müzayede evinde 6 bin avro fiyat etiketiyle 18 Mayıs tarihinde açık arttırmaya çıkarılmıştı. Sanatseverlerden biri, söz konusu açık artırmada, 'görünmeyen' eser için 15 bin avro ödedi. Alıcıya, maddi olmayan esere ilişkin yalnızca orijinalliğinin kanıtı olan garanti belgesi verildi.

Heisenberg'ün ilkesini ortaya attı

Garau, eserinin satışı hakkında gerçekleştirdiği açıklamada, "Müzayede reddedilemez bir gerçeğe şahitlik etti. Boşluk, enerji dolu bir bölgeden başka bir şey değildir ve Heisenberg'ün belirsizlik ilkesi doğrultusunda boşluğumuzu boşaltıp geriye hiçbir şey kalmasa dahi hiçbir şeyin ağırlığı yoktur. Bu sebeple yoğunlaşan ve kısacası içimizde parçacıklara dönüşüm sağlayan enerjiye sahiptir.” sözlerini sarf etti.

Scala Meydanı'nda da sergilemişti

Garau, görünmez eserini daha evvel Milano'daki Scala Meydanı'nda gerçekleştirilen sergisi dahilinde bir beyaz çerçeve içerisinde sergilemişti.

Yorumlar (0)