İşte Cannes'ın ilk siyahi jüri başkanı!

Hollywood'da hem oyuncu hem de yönetmen olarak çok önemli işlere imza atmış olan Spike Lee, bu yıl Cannes Film Festivali'nde jüri başkanı olarak görev alacak.

KÜLTÜR-SANAT 15.01.2020, 14:51 15.01.2020, 15:04
İşte Cannes'ın ilk siyahi jüri başkanı!

Amerikalı aktör, yönetmen, yapımcı ve senarist Spike Lee, bu yıl düzenlenecek Cannes Film Festivali'nin jüri heyetinde başkan olarak görev alacak.

Lee, bu sene 73'üncü defa gerçekleşecek olan festivalin jüri başkanlığına seçilmesini, "Bu prestijli göreve seçilmem nedeniyle Afrika kökenli Amerikalılar adına onur duydum." ifadeleriyle değerlendirdi.

"Evrensel bir mesaj içeriyor"

Festivalin organizasyon sorumlularından Thierry Fremaux, jüri başkanlığı görevinin ilk defa siyahi bir kişiye verilmesinin siyasi değil evrensel bir mesaj olduğunu belirtti.

Fransız medyasına açıklama yapan Fremaux, jüride çeşitlilik sağlanmasına önem gösterdiklerini ifade ederek, heyetin Cannes'da filmleri gösterilen insanlardan oluştuğunu vurguladı.

Ku Klux Klan'ı anlattığı film ile gündeme geldi

Kariyeri süresince pek çok filmde oynayan ve yönetmenlik yapan Lee, Amerikan ırkçı Ku Klux Klan örgütünün deşifre edilme öyküsünü anlatan 2018 yapımı "BlacKkKlansman" filmi ile sinema dünyasında bir defa daha adından övgüyle bahsettirmiş ve Cannes'da Büyük Ödül'ün sahibi olmuştu.

7 filmi ödül aldı

Lee, Cannes'da görülmeye olmayan bir yüz. Çünkü 80'li yıllardan beri 7 tane filmi burada ödüle layık görüldü. İlk ödülünü de kült olarak kabul gören "Do the Right Thing" (Doğru olanı yap) filmi ile 1989 yılında almıştı.

Yorumlar (0)