İşte beyazperde de 17 Eylül haftasının filmleri…

Bu hafta Olivia Colman ve Anthony Hopkins’in başrollerinde olduğu Oscar’ıl Baba filmi de dahil olmak üzere 9 film vizyona girecek.

KÜLTÜR-SANAT 16.09.2021, 14:51 18.09.2021, 09:51
İşte beyazperde de 17 Eylül haftasının filmleri…

Türkiye’de sinema salonlarında bu hafta 2 tanesi yerli toplamda 9 film vizyona girecek.

“En iyi Uyarlama Senaryo”, “En İyi Erkek Oyuncu” olmak üzere Oscar’da toplamda iki dalda ödüllü Florian Zeller’in filmi “Baba” izleyiciyle buluşacak.

Olivia Colman, Anthony Hopkins, Rufus Sewell, Imogen Poots ve Olivia Williams’ın başrollerinde oynadığı film; kızı Anne’nin ve yaşının ilerlemesine rağmen bir başına yaşamak konusunda direnen Anthony’nin demans, yaşlanma ve deneyimlerini tecrübe edişini konu alıyor.

“Ölümcül Labirent: Şampiyonlar Turnuvası”

Holland Roden, Indya Moore, Isabell Fuhrman, Taylor Russell ve Logan Miller’ın rol aldığı “Ölümcül Labirent: Şampiyonlar Turnuvası”, gerilim meraklılarının ilgisini çekmeye aday durumda.

Adam Robitel’in yönetmen koltuğunda olduğu film, kendilerini bir labirentin içine hapsedilmiş vaziyette bulan altı kişinin yaşamda kalma mücadelesini konu alıyor.

Senaryosunu Oren Uziel, Daniel Tuch, Maria Melnik ve Will Honley’in yazdığı filmin hikayesi FRitz Bohm ve Christine Lavaf’a ait.

“Patron Bebek 2: Aile Şirketi”

Jeff Goldblum ve Tom McGrath’ın yönettiği , Ariana Greenblatt ve James Marsden ile Alec Baldwin’in seslendirdiği animasyon “Patron Bebek 2: Aile Şirketi” yeni bir macerayla izleyicinin karşısında olacak.

İlk filmin merkezinde bulunan Ted ve Tim Templaton kardeşlerin birer yetişkin oldukları zamanı anlatan serinin ikinci filmi, yetişkinliği esnasında birbirinden uzaklaşan iki kardeşin tekrar bir araya getiren olaylar etrafında ilerliyor.

“Belalı Karakol”

Belalı Karakol’un yönetmenliğini Joe Carnahan yapıyor. Alexis Louder, Toby Huss, Frank Grillo ve Gerard Butler’in oynadığı aksiyon sahneleriyle film öne çıkıyor.

Senaryosunu Joe Carnahan ve Kurt Mcleod ile beraber kaleme aldığı yapım, küçük bir kasabada yer alan polis merkezinde profesyonel bir katil olan Bob Viddick’in psikopat tetikçi Anthony Lamb arasında yaşananları konu ediniyor.

“Karanlıktaki Çığlık”

Clara Kovacic, Chucho Fernandez, Jimena Frontera ve Lucas Sarquiz’in başrollerinde oynadığı, Karanlıktaki Çığlık’ın yönetmenliğini Diego Saignano yapıyor. Filmde genç bir Youtuber’ın “Dark Web”deki derinliklere erişmesinin ardından başından geçenler anlatılıyor.

“Kimetsu Orkestrası Konseri”

Tokyo Filormonik Orkestrası’nın Hirofumi Kurita’nın orkestra şefliğinde yaptığı ve Maiko Katagirl ile Nami Nakagawa’nın vokalistlik yaptığı animasyon film “Kimetsu Orkestrası Konseri” sinemalarda olacak.

“Demon Slayer: Kimetsu No Yaiba” hikayesinin tekrar hatırlatıldığı konserde animeden görüntüler, Tokyo Filarmonik Orkestrası’nın canlı müziği eşliğinde sinema izleyicileriyle buluşacak.

“Elmalar”

Aris Servetalis ve Christos, Anna_Kalaitzidou, Sofifa Georgovassili ile Argyris Bakirtzis’in oynadığı “Elmalar” filmi Başka Sinema’nın dağıtımıyla vizyonda olacak.

Dünyadaki çeşitli yerlerden film festivallerinde birçok ödüle layık görülen ve Yunanistan’ın Oscar’a aday gösterdiği filmin konusu şöyle:

“Ani bir bellek yitimine neden olan gizemli bir salgın dünyayı etkisi altına alır. Aris, herhangi bir yakınına ulaşamayan ve geçmişini hatırlamayan hastalara tekrar kimlik kazandırma amaçlı program dahilinde tedavi görmeye başlar.”

“Amacı Olmayan Grup”

Haftanın yerli komedisi ise Ali Tanrıverdi’nin yönettiği “Amacı Olmayan Grup” filminin başrollerinde Ali Barkın, Sarp Bozkurt, Gamze Karaduman ve Naz Çağla Irmak yer alıyor.

Filmde orta sınıfa ait olan Çetin ailesinin hayattaki ve tek oğlu Onur’un değişim sürecini, toplumla ilişkisini ve babasıyla olan ilişkisi üzerinden bir pencere açarak yeni nesil bir komedi anlayışını beyaz perdeye aktaracak.

“Azubel”

Haftanın korku filmi ise Fatih Gülaydın’ın yönetmen koltuğunda olduğu “Azubel” filmi. Filmde paranormal olayların yaşandığı söylenen bir eve hapsolan iki gencin yalnız olmadıkları ve bu evden çıkmaya çalışma çabalarını konu ediniyor.

Yorumlar (0)