İstanbul’dan Hollywood’a uzanan çizme yolculuğu şaşırtıyor!

Beyoğlu’nda çocukluğundan bu yan ayakkabıcılıkla uğraşan iki kardeş olan Erdal Aydın ve Erhan Aydın, tutkun oldukları çizgi romanlardan etkilendiler. Bu etkiyle beraber kovboy çizmeleri tasarlayan kardeşler, ünlerin Hollywood’a kadar taşıdı. Yerli ve yabancı birçok film için çizme tasarlayan kardeşler, sinema endüstrisinde gördükleri ilgi sayesinde çok mutlular. 

KÜLTÜR-SANAT 08.04.2021, 13:56 09.04.2021, 09:43
İstanbul’dan Hollywood’a uzanan çizme yolculuğu şaşırtıyor!

Tarlabaşı’ndan Beyoğlu’na, oradan da Hollywood’a uzanan bir girişim yolculuğa uzanan Erdal Aydın ve Erhan Aydın, tutkunu oldukları işte büyüdüler. Çok küçük yaşlarda kunduracı olan babalarının yanında ayakkabıcılığı öğrenen Aydın kardeşler, mesleklerinde giderek uzmanlaşmaya başladılar. O yıllarda Teksas-Tommiks çizgi romanlarına tutkun olan kardeşler, bundan etkiyle özel ayakkabılar tasarlamaya başladılar. Özel kovboy çizmeleri tasarlayan Erdal Aydın ve Erhan Aydın, kovboy ayakkabı üreticisi haline geldiler.

Cem Yılmaz’ın Yahşi Batı ve Pek Yakında filmlerinde ayakkabıları kullanıldı

İlk olarak daha Tarlabaşı’ndaki dükkanlarında üretime başlayan kardeşler, daha sonra işi büyütünce Beyoğlu Cihangir’de bulunan daha büyük ve yeni bir dükkana geçtiler. Böylece meslekte kendilerini tanıtan kardeşlerin ünü, sinema sektörüne de ulaştı. Öncelikle Cem Yılmaz’ın "Yahşi Batı" ile "Pek Yakında" filmlerinde çizmeleri kullanılan kardeşler, daha sonra ise ünlerini Hollywood’a doğru uzattı. Böylece kardeşlerin ünü, filmler sayesinde daha çok kitlelere ulaşmaya başladı. 



Yurtdışından ve özellikle Hollywood’dan aldıkları taleplerle bir anda mutluluk yaşan Erdal Aydın ve Erhan Aydın kardeşler, filmlere kovboy ayakkabısı üretmeye başladılar. Ürünlerinin kullanıldığı yabancı filmler arasında "Aquaman" ve "Outlander" gibi projeler bulunuyor. Son olarak bir döneme damga vuran  "Diriliş Ertuğrul"  dizisine de üretim yapan kardeşler, kovboy çizmesi üretiminin ayakkabıcılık sektöründe üretimi en zor parça olduğunu belirtiyor. El emeğiyle çizme üretimi yaptıklarını belirten kardeşler, eserlerini ekran karşısında filmlerde ve ya dizilerde görünce çok mutlu olduklarını da sözlerine ekliyorlar. 

Ayakkabıların fiyatı, 1100 liradan başlıyor

Kovboy ayakkabısının yanı sıra deri üzerine başka üretimler ve ayakkabı üzerine üretim yaptıklarını söyleyen Aydın kardeşler, Türkiye’de tek üretim yapanın kendileri olduklarını belirtti. Ayakkabının yanı sıra kardeşler; heybeler, saçaklı püsküller, motorcu tarzı botlar, motosiklet seleleri, yelek ve çantalar da ürettiklerini söylediler. Pandemi sürecinden çok ciddi etkilendiklerini belirten Aydın kardeşler, zanaatlarıyla ayakta durmaya çalıştıklarını söyledi. Müdavimleri arasında usta oyuncu Erkan Can’ın da olduğunu belirten Erdal Aydın ve Erhan Aydın, imkanlar dahilinde işlerini sürdürmek istediklerini söylüyorlar. Özellikle genç birine bu işi öğretmeyi çok istediklerini söyleyen ikili, işe çok küçük yaşta çırak olarak başlanması gerektiğine işaret ediyorlar. İşlerini ‘Sabır işi’ olarak tanımlayan ikili, kovboy çizmelerinin fiyatlarının 1100 liradan başladığını söylediler. 

Yorumlar (2)
Onur Görgü 3 yıl önce
çok iyi
Fikret Uzunkaya 3 yıl önce
Selamlar.Ben Fikret Uzunkaya. Yıllar önce sizden 2 çizme almıştım.Şimdi tekrar sipariş vermek istiyorum. Tel.numaranızı kaybettim.Gönderirseniz memnun olurum...004915147725956