İstanbul’da 237 parça tarihi eser ele geçirildi 

İstanbul’da düzenlenen operasyon kapsamında 237 parça tarihi eser ele geçirildi. Eserlerin Roma ve Bizans dönemine ait olduğu açıklandı. 

KÜLTÜR-SANAT 26.06.2021, 15:31 27.06.2021, 09:34
İstanbul’da 237 parça tarihi eser ele geçirildi 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, İstanbul’da bir operasyon yapıldığı ve Kaçakçılıkla Mücadele ekiplerinin 237 adet tarihi eser ele geçirdiği bildirildi. 

İstanbul’da konuşlanan bir suç örgütünün, yasa dışı yollarla temin ettiği 237 eseri yurt dışına kaçırmak üzere hazır olduğunu belirleyen ekipler, bir süredir takip ettikleri suç örgütüne baskın düzenledi. Teknik ve fiziki takip ve istihbarat çalışmaları ardından evleri tespit edilen kişilere 24 Haziran’da düzenlenen operasyon, Sarıyer’deki farklı mekanlara karşı eş zamanlı olarak yapıldı. 



Roma ve Bizans dönemlerine ait eserler bulundu 

Sarıyer’deki farklı adreslere yapılan baskınlarda ele geçirilen 237 eser, emniyet ekipleri tarafından etiketlendirildikten sonra müze müdürlüğüne sevk edildi. Eserlerin, Roma ve Bizans dönemlerine ait olduğu belirlendi. Göz yaşı şişeleri, boncuk, bilezik, kolye, çömlek gibi eserlerin tümünün Ankara’daki Anadolu Medeniyetleri Müzesi’ne aktarılması bekleniyor.  

Yorumlar (0)