İstanbul Tiyatro Festivali, 24. kez başlangıç yaptı!

İKSV tarafından her yıl düzenlenen ve yirmi dördüncüsü bu yıl düzenlenen İstanbul Tiyatro Festivali, 14 Kasım Cumartesi akşamı düzenlenen açılış gösterisiyle resmen başladı.

KÜLTÜR-SANAT 15.11.2020, 12:10 15.11.2020, 12:22
İstanbul Tiyatro Festivali, 24. kez başlangıç yaptı!

24. İstanbul Tiyatro Festivali, Fransız Retouramont topluluğu tarafından oluşturulan Diagonale Ascendante gösterisi ile dün akşam başladı. İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) nin her yıl bünyesinde gerçekleştirdiği festivalin bu yılki açılış gösterisi, YapıKredi bomontiada’da düzenlendi. Gösteri, 15 Kasım Pazar yani bugün 15.00 ve bu akşam 20.00’da tekrar YapıKredi bomontiada’da sahne alacak. Fransız Retouramont topluluğu tarafından Fabrice Guillot topluluğu tarafından hayata geçirilen Diagonale Ascendante gösterisi, insan bedeninin tüm enerjisini ve sınırlarını sorguluyor. 
 



Tüm pandemi koşullarının alınarak düzenlendiği 24. İstanbul Tiyatro Festivali’nin açılış töreni, çevrimiçi platformda düzenlendi. İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı açılış konuşmasında, en zor zamanlarda kültür sanata ne kadar çok ihtiyacın olunduğunu ve ülkemizde amaçlarının kültür üretimini zenginleştirmek olduğunu bir kez daha açıkladı. 24. İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında her yıl verilen Onur Ödülleri ise çevrimiçi törende mesajlarla açıklandı. Ödüller; yönetmen Işıl Kasapoğlu’na, koreograf Geyyan McMillen’e ve yönetmen Belçikalı Ivo van Hove’ye verildi. 

İstanbul Tiyatro Festivali’nde gösteriler hem fiziki hem de çevrimiçi!

İstanbul Tiyatro Festivali’nin 24. yılında etkinlikler, hem fiziki ortamlarda hem de çevrimiçi platformda düzenlenecek. Fiziki gösterimler tüm dalgın koşullarının alındığı ortamlarda; Zorlu PSM, Moda Sahnesi, DasDas, Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi, Fişekhane, Caddebostan Kültür Merkezi, Yapı Kredi bomontiada ve Surp Vortvots Vorodman Kilisesi’nde gerçekleşecek. Çevrimiçi gösteriler ise www.online.iksv.org web adresinden takip edilecek. Festivalin detaylı programı ise https://tiyatro.iksv.org/tr/program web adresinden görülebiliyor. Ayrıca festival kapsamında ücretsiz olarak “Öğrenme ve Gelişim Programı” kapsamında atölyeler, paneller, okuma tiyatroları gibi etkinlikler de düzenlenecek.

Yorumlar (0)