İstanbul Film Festivali, 40. yılında başvurulara açıldı!

2021 yılında 40.kez düzenlenecek olan İstanbul Film Festivali’ne başvurular başladı! Film başvurularının 26 Mart’ta sona ereceği festival, 2 Nisan¬–29 Haziran arasında düzenlenecek.

KÜLTÜR-SANAT 09.01.2021, 12:58 10.01.2021, 12:08
İstanbul Film Festivali, 40. yılında başvurulara açıldı!

İstanbul Kültür Sanat Vakfı yani İKSV tarafından düzenlenen ve ilk kez 1982 yapılmaya başlanan İstanbul Film Festivali, 40. yılında sanatseverlerle buluşuyor. 40. İstanbul Film Festivali, 2 Nisan¬–29 Haziran 2021 tarihleri arasında düzenlenecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteklediği festival, yeni festival formatıyla 2 Nisan'da çevrimiçinde başlangıç yapacak. Haziran ayında ise yarışma bölümleri sinemalarda, açık hava mekânlarında ve çevrimiçi olarak da izlenebilecek. Altın Lale Ulusal yarışma ise, 18-29 Haziran'da yapılacak.

Başvurular, 26 Mart’ta sona erecek

8 Ocak itibariyle film başvurularını kabul eden festivale, son başvuru tarihi ise 26 Mart olarak belirlendi.  Dünya sineması ve ülkemiz sinemansın en seçkin örneklerini bir araya getirecek olan festival, uluslararası festivallerde prömiyer yapmış ödüllü filmlerden klasik filmlere kara dolu dolu bir seçkiyle izleyici karşısına çıkacak. Özel gösterimler ve festival sohbetlerinin de gerçekleşeceği festival sayesinde, Türkiye sinema endüstrisi bir kez daha nefes alacak.

Festival kapsamında oluşturulan Türkiye Sineması danışma kurulunda ise, sinema yazarları Engin Ertan, Kaan Karsan, Nil Kural ve Esin Küçüktepepınar bulunuyor. Türkiye Sineması bölümündeki filmler Ulusal Yarışma, Ulusal Belgesel Yarışması ve Ulusal Kısa Film Yarışması olarak 3 ana yarışma kapsamında değerlendiriliyor. Festivalin Ulusal Yarışmada verdiği ödüller arasında Altın Lale En İyi Film, Onat Kutlar adına Jüri Özel Ödülü, En İyi Yönetmen, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Senaryo, En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Kurgu ve En İyi Özgün Müzik dalları bulunuyor. Ayrıca Seyfi Teoman adına En İyi İlk Film Ödülü de veriliyor.

Festival hakkında daha fazla detay, film.iksv.org web adresinde yer alıyor.

Yorumlar (0)