İstanbul Bienali’nin on yedinci yılı, salgın nedeniyle 2022 yılına ertelendi!

2021 yılında gerçekleşmesi planlanan ve sanatseverlerin büyük merakla beklediği 17. İstanbul Bienali, ertelenme kararı aldı. On yedinci yılında 17 Eylül - 20 Kasım 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilmesine karar verilen bienal için bu karar, salgın nedeniyle alındı. 

KÜLTÜR-SANAT 06.05.2021, 10:59 06.05.2021, 18:58
İstanbul Bienali’nin on yedinci yılı, salgın nedeniyle 2022 yılına ertelendi!

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından on altı yıldır düzenlenen ve  bu yıl on yedinci yılınsa buluşması planlanan İstanbul Bienali’ne, ertelenme karar verildi. Nisan ayında çevrimiçi ortamda yapılan ve Eylül ayında sergilerini fiziki olarak gerçekleştirmeyi düşünen bineal, salgın koşullarını göz önünde bulundurarak tarihini 2022 yılına aldı. Fiziki olarak sergilerini 17 Eylül - 20 Kasım 2022 tarihlerinde yapmayı düşünen bienal, sanatsever katılımcılarını ve küratörlerini etkilemeyi sürdürecek.



Salgın göz önüne alınarak 2022 yılına ertelendi

Yalanan sağlık krizi nedeniyle belirsizliğin hüküm sürdüğünü belirten bienal yöneticileri, salgın sürecini göz önünde bulundurarak fiziki sergilerini ve buluşmalarını 2022 yılında yapma kararı aldı. Festivalin daha önce açıklanan küratörleri ise Amar Kanwar, Ute Meta Bauer ve David Teh olarak belirlenmişti. Bienalin 2021 yılında ise küratoryal yaklaşım kapsamında birçok projenin yürütülmesi de sürecek.



On yedinci yılında bienal, sanatın katılımcı, biçimci ve izleyici yöntemleri üzerine yeniden düşünmek adına çalışmalar yapmak konusunda çalışmalarını sürdürürken, dijital ortamlar sayesinde de saha çok insana buluşmayı hedefliyor.;



Fiziksel olarak da güncel sanat platformlarının var olmasının nedenleri üzerinden bir potansiyel zemini oluşturmayı hedefliyor. Bienalin fiziki sergileri, 2022 Eylül ayında başlayıp Kasım ayında son bulacak. 

Yorumlar (0)