İstanbul Bienali, 17. yılında içten buluşmalar yaşatacak!

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından bu yıl on yedincisi düzenlenecek olan İstanbul Bienali, sanatseverlerle buluşacak. Bu yıl farklı bir yapıya sahip olacak bienal, 2021 Nisan itibariyle faklı mecralarda kendini gösterecek. Sergiler ise 11 Eylül’de açılıp 14 Kasım’da sona erecek.

KÜLTÜR-SANAT 24.03.2021, 17:06 25.03.2021, 10:09
İstanbul Bienali, 17. yılında içten buluşmalar yaşatacak!

On yedinci kez bu yıl düzenlenecek olan ve İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından gerçekleştirilecek olan İstanbul Bienali, bu yıl daha önce düzenlendiği yıllardan farklı yapılacak. Bienale seçilen projelerden bazıları, 2021 yılı Nisan ayı itibariyle dijital olarak farklı mecralarda yer almaya başlayacak. Sergiler ise fiziki ortamda sanatseverlere açılacak. 11 Eylül’de kapılarını açacak olan İstanbul Bineali, 17.yılında 14 Kasım’da sanatseverlerle buluşacak.

Küratör kadroda David Teh, Ute Meta Bauer ve Amar Kanwar bulunuyor

Salgın sürecinde toplumsal ve çevresel sorunların yükselmesine tanıklık eden insanoğlu, bienalle beraber yöntem, hedef ve ölçeklerle bambaşka edisyonları bir araya getirecek. Bienalin küratör ekibinde ise David Teh, Ute Meta Bauer ve Amar Kanwar gibi başarılı sanatçılar yer alıyor. İçinde yer aldığımız belirsiz süreçte bienal küratör ekibi, sanatın katılım yöntemleri, biçimleri ve izleyici yöntemleri üzerine yeniden düşünmek adına çalışmalar yapacak.

Geniş kitlelere seslenmeyi hedefliyor

17. İstanbul Bienali’nin küratoryal ekibi, insanlığın açtığı bu sağlık krizinin derin bölünmeler getirdiğini saptarken, ekonomik yaşam düzenini sağlayan normların da sürdürülebilir olmadığını apaçık ortaya koyduğunu belirtti. Ekip katılımcılara, böylesine bir kriz döneminde güncel sanat bienalinin amacı ne olabileceğini soruyor. Bu sorudan hareketle bienal, güncel sanat platformlarının var olmasının nedenleri üzerinden var olunan potansiyeli de içine katarak bir zemin hazırlamayı amaçlıyor. Sekiz haftalık süresinden daha önce başlayacak olan bienal, bir çok sanat disiplinini bir araya getirecek. Dijital ortamlar ve radyolar sayesinde de 17. İstanbul Bienali, geniş kitlelere seslenmeyi hedefliyor.

Yorumlar (0)