İşlenmemiş Elmaslar (Uncut Gems) Konusu, Oyuncuları, Fragmanı

Bir mücevher dükkanı, tam bir altın madeni… Daha çok kazanmak ve paranın kralı olmak istemek… Para ve hırsın buluştuğu ama farklı tarafı güçlü yönetmenlik ve oyunculuk performanslarına dayalı bir film! Çeşitli festivallerin ardından Netflix orijinal filmi olarak 2020 Ocak ayında yayına giren “Uncut Gems” yani Türkçe’ye çevrilirse İşlenmemiş Elmaslar filminin konusu, fragmanı ve oyuncuları…

KÜLTÜR-SANAT 17.11.2020, 14:48
İşlenmemiş Elmaslar (Uncut Gems) Konusu, Oyuncuları, Fragmanı

Fragmanı yayınlanır yayınlanmaz büyük fırtınalar koparan Uncut Gems; konusu ve görüntüleriyle oldukça ilgileri üzerine toplamıştı. Festivaller ve Amerika vizyonunun ardından 2020 Ocak ayında Netflix Orijinal Filmi olarak platformda yerini alan Uncut Gems, başrolünde yer aldığı Adam Sandler’ın da kendine oldukça güvendiği bir yapım olarak duyulmuştu. 


Amerikalı Benny Sadfie ve Josh Sadfie nin birlikte yönettikleri filmde, Sandler’in büyüleyici bir oyunculuk performansı sergilediği ortaya çıkmış ve beğeni toplamıştı. 2 saat 15 dakikalık ve anında Netflix’te izleyebileceğiniz filmin detaylarına hep birlikte bakalım…
 



İşlenmemiş Elmaslar (Uncut Gems) filminin konusu

New York’un elmas ticaretinin döndüğü bir mücevher dükkânında geçen Uncut Gems’te, şehrin oldukça zengin ve ünlü isimlerine satış yapan Howard Ratner’a odaklanıyoruz. İşlenmemiş bir elması eline geçiren Howard, bu elması açık artırma ile satarak daha çok para kazanmanın yollarını arar. Elması gören basketbolcu ünlü, elması alır ve Howard elmasın peşine düşer. 
Karısı ve sevgilisi arasında bir hayat da süren Howard, iyice batağa düşer. Ayrıca mallarının bir kısmını da hırsızlık sonu kaybeden Howard’ı mafya ve para babalarının içinde olduğu bir macera bekleyecektir.

İşlenmemiş Elmaslar (Uncut Gems)filminin kamera arkası ekibi ve oyuncuları


Filmin yönetmenliğini; Hollywood sinemasında “Sadfie Kardeşler” olarak anılan ve daha önce “Go Get Some Rosemary”, “Heaven Knows That” ve Robert Pattinson’lu “Good Time” filmierni birlikte yöneten Benny Sadfie ve Josh Sadfie üstleniyor. Senaryoda ise Sadfie Kardeşler’e, diğer filmlerinde de eşlik olan Ronald Bronstein katılıyor. Mücevher dükkanı sahibi ve işlememiş altınların peşinde olan paragöz Howard Rather’a efsane oyuncu Adam Sandler hayat veriyor. Eşi Dinah rolünde Idina Menzel’i izlediğimiz filmde diper rollerde ise; Eric Bogosian, Judd Hirsch, Pom Klementieff ve Lakeith Stanfield yer alıyor.
Filmin müziklerini ise, daha önce ‘“Good Time” (Soygun) filminde de beraber çalıştıkları Daniel Lopatin gerçekleştiriyor. 
 


 

IMDB’de İşlenmemiş Elmaslar (Uncut Gems)


Fransa yapımı Uncut Gems’in çekimleri,19 milyon bütçeyle gerçekleşti. 2019 yazında Telluride Film Festivali ve Toronto Uluslarası Film Festivali’nde Dünya prömiyerini gerçekleştiren film, ABD’de vizyona girdi. A24’ün en iyi açılış yapan filmi olarak tarihe geçen film, 31 Ocak 2020’de Netflix üzerinden dijital vizyon yaşadı. 

İşlenmemiş Elmaslar (Uncut Gems) filminin fragmanı

Yorumlar (0)