İslam sonrası Türklerdeki mitoloji tezahürü, "Türk Mitolojisi” kitabında inceleniyor!

Merve Köken’in kaleme aldığı ve İslamiyet sonrası Türklerde mitolojinin tezahürü gibi pek çok konuyu alt başlıklarla inceleyen “Türk Mitolojisi” kitabı, okuyucularla buluştu.

KÜLTÜR-SANAT 28.01.2021, 18:18 30.01.2021, 09:17
İslam sonrası Türklerdeki mitoloji tezahürü, "Türk Mitolojisi” kitabında inceleniyor!

“Sergüzeşt-i Kalyopi”, “Makineli Kafanın Hikayesi “ ve “Başka Dünyalarda Canlı Mahlukat Var mıdır?” gibi kitapları çeviren Merve Köken, bu kez kendisi bir kitap kaleme aldı. “Türk Mitolojisi”adlı kitabını okuyucularla buluşturan Köken, mitolojiyi alt başlıklarla inceliyor.

Kitap, okuyucusuna geçen süre zarfında şu soruları soruyor: Türkler çok geniş bir coğrafyaya yayılmış olmasına rağmen Türk mitolojisi neden Yunan, Mısır ya da Nors mitolojisi kadar bilinir değildir? Bu alanda yapılan çalışmalar ne zaman başladı? Türklerin İslamiyet’i kabul ettikten sonraki yaşamlarında geçmiş inanışlarından izler var mıydı? Türk kültüründeki mitolojik varlıklar nelerdir?

Türk mitolojisi konusuyla ilgilenenler için bir araç

Kitap İslamiyetin yayılmasından sonra Türklerde mitolojinin tezahürü başta olmak üzere, Türklerin yaşam biçimleri, inanışları, ilahları ile ilgili söylence ve destan özetlerine doğru bir yolculuk yapıyor.  Bir bakıma “Türk Mitolojisi” kitabı, Türk mitolojisi konusuyla ilgilenen ve nereden başlayacağını bilemeyenler için bir araç görevi görüyor.

Karakarga Yayınları etiketiyle yayınlanan ve Merve Köken’in kaleme aldığı “Türk Mitolojisi”kitabı, tüm litabevlerinde ve dijital raflarda yerini aldı.

Yorumlar (0)