İplik gibi ördüğü bakırdan, sanat eserleri yaratıyor

İstanbul’da kurduğu atölyede iplik gibi ördüğü bakırdan, sanat eserleri yaratan Sema Kansu, bu yolla hem geçimini sağlıyor hem de geleceğin usta sanatkârlarını yetiştiriyor.

KÜLTÜR-SANAT 03.04.2021, 09:58 04.04.2021, 11:11
İplik gibi ördüğü bakırdan, sanat eserleri yaratıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı onaylı kadın Bakır Tel İşleme Sanatçısı unvanına da sahip olan Kansu, bakırı işleyerek ev aksesuarları, takılar ve kostümler üretiyor.

Bankacılığı bırakıp sanatkârlığa soyundu

Bankacılığı bırakıp sanat zırhlarına merak salarak başladığı mesleğinde yılları deviren Sema Kansu, 2002 yılından bu yana farklı tasarımlara imza atarak müşterilerinin beğenisine sunuyor. 
İlk olarak bakır tel işleme kursunda eğitim alan daha sonra kendini geliştirdikten sonra kendi atölyesini kuran Kansu, Antep makası ve pense gibi aletler kullanarak birbirinden ilginç tasarımlar yaratıyor.

Kursiyerlikten eğitmenliğe

Mesleğe kursiyer olarak başlayıp şimdilerde öğrenci yetiştirecek kadar kendisini bu alanda geliştirdiğini belirten Kansu, bakır tel sanatçılığı alanında kendisinden başka kimsenin bu mesleği yapmadığını söyledi.16 yıldır bu mesleğin içinde olduğunu dile getiren Kansu, bakırcı adı altında markalaştığını ve sürekli festivaller ile fuarlara katılarak eserlerini sergilediğini anlatıyor. Bakırın insan vücuduna çok büyük faydaları olduğunu belirten Kansu, “Bakır vücutta topraklama görevi görürü. O yüzden insan vücuduna fayda anlamında etkileri çok fazladır. Ağrılarımızı dindirir, stresimizi azaltır ve uyku düzenimizi sağlar. Bir değer verilmeyen eşyaları ben bakırla süsleyerek değerli hale getiriyorum” dedi.

Yorumlar (0)