İpekyolu’nda Ulusal Yarışma jürisi belirlendi

SETEM tarafından düzenlenen ve bu yıl 8.si gerçekleşecek olan Uluslararası İpekyolu Film Ödülleri’nde görev alacak jüri üyeleri belli oldu!

KÜLTÜR-SANAT 24.11.2020, 17:06
İpekyolu’nda Ulusal Yarışma jürisi belirlendi

Sinema ve Televizyon Eseri Sahipleri Meslek Birliği (SETEM) tarafından düzenlenen ve 8. kez bu yıl yapılacak olan Uluslararası İpekyolu Film Ödülleri’nde görev alacak jüri üyeleri belirlendi. Film ödüllerinin ulusal yarışmasında yer alan jüriler; Kısa Film, Belgesel ve Animasyon kategorilerinde üçer kişi olarak ve sektörün deneyimli isimlerinden oluştu.


T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü tarafından da desteklenen Uluslararası İpekyolu Film Ödülleri’nin jüri üyeleri, şu şekilde belirlendi;

“Ulusal Kısa Film Yarışması” jüri üyeleri

Derviş Zaim ; çok sayıda ulusal ve uluslararası film festivaline katılan ve ödüller kazanan yazar ve yönetmen, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülünü aldı. Derviş Zaim bu kategorinin Jüri başkanlığı görevini üstleniyor.
Öktem Başol ;2000 yılından itibaren İstanbul Bilgi Üniversitesinde senaryo, dramatik anlatım, sinema ve televizyon yazarlığı derslerini veriyor.  Senaryo Doktorluğu da yapan Başol bu konularda kitaplar yazdı.
 Alican Sekmeç  ;Türk sineması üzerine 70 ten fazla kitap yazdı.  Halen televizyon yayın danışmanlığı ve reklam metin yazarlığı yapıyor ve Türk Sineması üzerine araştırma yazılarına devam ediyor.

“Ulusal Belgesel Film Yarışması” jüri üyeleri

Rena Lusin Bitmez ; Belgesel yönetmeni, "Tanrı Göçmen Çocukları Sever mi Anne?" filmi ile Ulusal ve Uluslararası bir çok festivalden “En İyi Belgesel Film” ödüllerini aldı.
Kurtuluş Özgen ; Belgesel yönetmeni, 50 den fazla ulusal ve uluslararası festivalde belgeselleri gösterildi.
Enes Hakan Tokyay ; Stuttgart Universitesi Sanat Tarihi, Felsefe ve Hohenheim Üniversitesi Gazetecilik ve Stuttgart Sanat ve Bilim Üniversitesi Görsel İşitsel Medya Mühendisliği bölümlerinde öğrenim gördü Uzun metraj ve Belgesel filmleri var.
 

“Ulusal Animasyon Film Yarışması” jüri üyeleri

Şafak Tavkul ; İstanbul Kültür Üniversitesi, Marmara Üniversitesi ve Fatih Sultan Mehmet üniversitesinde uzun yıllar animasyon ve senaryo dersleri verdi. Halen kendi yapım şirketinde reklam filmleri, animasyon ve belgeseller üretiyor.
Neda Üçer ;2016 senesinden itibaren Yeditepe Üniversitesi, İletişim Fakültesi, Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanlığını ve kurucusu olduğu Animasyon Tasarımı Ana Bilim Dalı Başkanlığını yürütüyor.
Hakan Taşkıran ; Birçok stüdyoda animatör, illüstratör ve yönetmen olarak yer oluşuyor çalıştı.

Yorumlar (0)