İpek Yolu’nun Antalya bölümündeki tarafı, turizmle renklenecek!

Tarihi İpek Yolu’nun Antalya’nın Akseki ilçesinde bölümünde, restorasyon çalışması yapılıyor. Romalılardan Osmanlılara kadar bir çok medeniyet tarafından kervan ve göç yolu olan mekan, turizme kazandırılacak.

KÜLTÜR-SANAT 07.01.2021, 11:07 09.01.2021, 15:25
İpek Yolu’nun Antalya bölümündeki tarafı, turizmle renklenecek!

Bünyesinde bulunan antik kentler, müzeler ve tarihi noktalarıyla Antalya, bir turizm başkenti olarak tanınıyor. Her yıl özellikle yaz aylarında bol turist ağırlayan Antalya’nın Akseki ilçesinde bulunan tarihi bir mekan daha turizm anlamında canlandıracak.
İpek Yolu’nun Alanya ve Konya kısmında bulunan, Romalılardan Osmanlılara birçok medeniyetin kervan ve göç yolu olarak kullandığı yolda restore çalışmaları devam ediyor.  Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ve Akseki Kaymakamlığı’nın iş birliğiyle 2 yıl önce başlanan çalışmalar, kültür ve alternatif turizme açılması için yapılıyor. Tarihi yolda bulunan yöreye özgü düğmeli evler de dikkatleri çekiyor.

Kaymakamlık, projeyi Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’na sundu

Sarıhacılar, Belenalan, Bucakalan ve Hüsamettin mahalleleri arasında bulunan 6 6 kilometrelik tarihi kervan ve göç yolunda 3 bin 650 metrelik kısımdaki restore çalışmaları tamamlandı. Geri kalan kısımdaki bakım ve onarım çalışmalarının da bu yıl son bulması planlanıyor. Yoldaki onarım çalışmaları ile ilgili proje yapan Akseki Kaymakamlığı, projeyi ilk olarak BAKA'ya sundu ve onlar da kabul etti.

Akseki Kaymakamı Volkan Hülür, daha önce Akseki Sarıhacılar’daki yürüyüş yolunu yaptıklarını ve yeni çalışmalarıyla hem tarih hem de doğa havası alınacak bir yolun yenilendiğini belirtti. Devamında ise Sarıhacılar-Belenalan arasındaki yolun yapılacağını söyleyen Hülür, yol sonundaki tarihi düğmeli evlerin yer aldığını ve bu evlerde konaklanabileceğini de belirtti. 

Restore çalışmalarının 550 bin lira olduğunu belirten Hülür, Selçuklu ve Osmanlı dönemindeki kültürel mirasın yeniden canlanmasını amaçladıklarını belirtirken, yola yılda 70 bin kişinin gelmesi bekleniyor.
 

Yorumlar (0)