Insomnia filminin konusu nedir? Insomnia oyuncuları

Insomnia filminin konusu nedir? Insomnia filminin yönetmeni kimdir? Insomnia filmi nereden izlenir? Insomnia filmi oyuncuları kimlerdir? Insomnia filmi IMDB puanı ne kadar? Bu soruların yanıtlarını derledik...

KÜLTÜR-SANAT 27.09.2022, 12:23 28.09.2022, 08:57 Hakan Öksüz
Insomnia filminin konusu nedir? Insomnia oyuncuları

Insomnia filmi, gösterime girdiği 2002 yılında sinemaseverleri salonlara çekti. Klasik bir dedektiflik öyküsünün dışına çıkan Insomnia filmi, yaratıcı yönetmen çalışmalarından biri olarak bilinmektedir. Uykusuzluk çeken ancak bir cinayeti çözmek zorunda olan dedektif, bu durumla başa çıkmaya çalışmaktadır. Insomnia filmi ile ilgili detayları derledik.

Insomnia filminin konusu nedir?

Peki Insomnia filminin konusu nedir? Los Angeles'ta görev yapan iki dedektif olan Hap Eckhart ile Will Dormer, Alaska'da işlenen bir cinayeti soruşturmak için yola çıkar. Yürüttükleri araştırma sonucu bir kişiyi şüpheli olarak belirleyen dedektifler, kanıt bulmak için çalışmaya başlar. Cinayetin yaşandığı küçük kasabadaki esrarengiz olaylar nedeniyle çileden çıkan dedektif Will Dormer, bir yandan da altı ay boyunca gündüzün yaşandığı Alaska'nın kuzeyine uyum sağlamaya çalışır. Küçük bir kızın ölümünün ardındaki sır perdesini çözmeye çalışan dedektif, bir taraftan da uykusuzlukla mücadele eder.

Insomnia filminin yönetmeni kimdir?

Insomnia filminin yönetmeni kimdir? sorusunun yanıtı aranıyor. Insomnia filmi, Christopher Nolan tarafından yönetilmiştir. 2000 yılında oldukça küçük bir bütçeyle çektiği Memento filmi ile adından söz ettiren Christopher Nolan, 2002 yılında gösterime giren Insomnia ile kariyerinde ilerlemeye başladı. Batman üçlemesi ile sinema tarihine damga vuran Christopher Nolan, daha sonra ise Prestij, Insomnia, Yıldızlararası, Dunkirk ve Tenet adlı filmleri yönetmiştir. 

Insomnia filmi oyuncuları

Insomnia filmi oyuncuları merak ediliyor. Insomnia filminin kadrosu, birçok Hollywood yıldızıyla dolu. Bazı Insomnia filmi oyuncuları aşağıda verilmiştir.

  • Al Pacino - Will Dormer,
  • Martin Donovan - Hap Eckhart,
  • Robin Williams - Walter Finch,
  • Hilary Swank - Ellie Burr,
  • Maura Tierney - Rachel Clement,
  • Paul Dooley - Chief Nyback,
  • Nicky Katt - Fred Duggar,
  • Crystal Lowe - Kay Connell.

Insomnia filmi nereden izlenir?

Peki Insomnia filmi nereden izlenir? Sinema tutkunları, Insomnia filmini nereden izleyebileceğini bulmaya çalışıyor. Insomnia filmi, Netflix ya da Amazon Prime gibi platformlarda bulunmamaktadır. Insomnia filmi, Google Play üzerinden veya DVD formatında satın alınarak izlenebilir. Dileyen kişiler, film siteleri üzerinden de Insomnia filmine ulaşabilir.

Insomnia filmi IMDB 

Insomnia filmi IMDB puanı merak ediliyor. Seyircilerin büyük bir kısmı, IMDB puanlarını esas alarak izleyecekleri filmlere karar veriyor. Insomnia filmi IMDB puanı 7,2'dir.

Yorumlar (0)