İlk trans süper kahraman yolda

Marvel evrenine yeni bir süper kahraman katılacak. Kevin Feige de bu kahramanın trans bir birey olacağını doğruladı.

KÜLTÜR-SANAT 06.01.2020, 14:24 06.01.2020, 14:27
İlk trans süper kahraman yolda

Marvel Stüdyoları başkanı Kevin Feige, New York Film Academy ile gerçekleştirdiği söyleşide, ileri sürülen trans süper kahraman iddialarının gerçek olduğunu duyurdu.

Feige, bir öğrencinin Marvel Sinematik Evreni'ne LGBTQ karakterler, özellikle de transseksüel karakterler, eklemek gibi bir düşünceleri olup olmadığını sorusuna, "Evet, kesinlikle evet. Hem de çok yakında. Şu anda çektiğimiz bir filmde." yanıtını verdi.

Feige, planlanan karakterin hangi filmde seyirciyle buluşacağını açıklamadı ancak gözler hemen çekimleri süren The Eternals filmine çevrildi. 

The Eternals'ta seyircileri neler bekliyor?

Jack Kirby'nin 1976 senesinde yarattığı The Eternals'ta, kozmik varlıklar olan Celestiallar’ın milyonlarca yıl önce insanlar üzerinde deneyler yaparak Eternallar ve Deviantlar’ı yaratma öyküsü anlatılıyor. Süper güçlere sahip bu iki grup, hangi ırkın daha yüce olduğunu ispatlamak adına tarih boyunca birbirleriyle savaşıyor.

Filmin yönetmen koltuğunda 2015 yılında Ağabeylerimin Bana Öğrettiği Şarkılar ile ilk uzun metrajına imza atan ve 2017 yılında The Rider ile Cannes Film Festivali’nden ödülle dönen Çinli yönetmen Chloé Zhao oturuyor. Filmin senaryosu ise Matthias Schoenaerts ve Margot Robbie’li Ruin filmine imza atan Matthew K. Firpo ve Ryan Firpo ikilisine emanet.

Yorumlar (0)