İçişleri Bakanı Soylu, “Akif” filminin Şırnak’taki galasına katıldı 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Şırnak’ta düzenlenen “Akif” filmi galasına katıldı. Galada konuşma yapan Soylu, “Akif’i anlamaya ve tanımaya çok ihtiyacımız var. İstiklal Mücadelemizi tekrar anlamaya ve hissetmeye de ihtiyacımız var. Bu film, kendini soluksuz izlettiren bir yapım olmuş.” ifadelerini kullandı. 

KÜLTÜR-SANAT 23.09.2021, 09:52 24.09.2021, 09:41
İçişleri Bakanı Soylu, “Akif” filminin Şırnak’taki galasına katıldı 

Vizyona girmesine saatler kalan ve Mehmet Akif Ersoy’un hayatı ile İstiklal Marşı’nın yazılış serüvenini anlatan “Akif” filminin galası dün akşam Şırnak’ta düzenlendi. Şırnak Üniversitesi yerleşkesinde bulunan 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen galaya, oyuncu ve set arkası kadrosunun yanı sıra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Şırnak’taki galaya, AK Parti İl Başkanı İbrahim Halil Erkan, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, AK Parti Şırnak Milletvekili Rizgin Birlik, Şırnak Belediyesi Başkanı Mehmet Yarka, Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Ahmet Kendir, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ve Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş da katıldı. 



“İnanç ve ruh, bir filmde ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi” 

Galada konuşma yapan Soylu, filmi ve film karşısında duyduğu memnuniyeti şu sözlerle belirtti: “İnanç ve ruh, bir filmde ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Akif’i anlamaya ve tanımaya o kadar çok ihtiyacımız var ki! İstiklal Mücadelemizi tekrar anlamaya, öğrenmeye, hissetmeye ve öğretmeye de bir o kadar ihtiyacımız var. Bağımsızlığımızı, kardeşliğimizi, Ezan-ı Muhammedimizi, ay yıldızlı bayrağımızı ifade eden o tek cümleyi yeniden duymaya ihtiyacımız var ki bu cümle, ‘Allah, bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın.’ cümlesidir. Bu film, kendini soluksuz izlettiren bir yapımdı. Bu vesile ile Mehmet Akif Ersoy’u da rahmet ve minnetle anıyorum.” 

Soylu: “Yönetmen ve yapımcıya, filme katkısı olanlara, oyunculara, bu filmin fikir sahiplerine ve böyle bir yapıtın ortaya konması için cesaret verenlere teşekkür ediyorum. Türkiye’ye güzel bir eser kazandırdınız. Rol modellerimizin neler yaptığını ve fedakarlıklarını işlediniz.” 



Mehmet Akif Ersoy’un torunu da galadaydı 

Mehmet Akif Ersoy’un torunu Selma Argon da galaya katılanlar arasındaydı. Argon, ailesinin filmde işlendiğini ve bunun için büyük çaba gösterildiğini belirterek bu filmin tamamen dedesinin büyük inanışının yansıması olduğunu ifade etti. 

Filmin konsept danışmanı AK Parti Genel Başkan Danışmanı Yasin Aktay ise filmin, İstiklal Marşı’nın kabulünün 100’üncü yıl dönümü münasebetiyle çekildiğini şu cümlelerle aktardı: “İstiklal Marşımız bir kez yazıldı ve yazıldığı şekliyle de vatana ezeli ve ebedi bir armağan oldu. Bu ülkede yaşan tüm insanların kardeş olduğunu belirtti.” 



“Okul dönemindeki çocukların izlemesi gerek” 

Filmin yönetmeni Sadullah Şentürk ise film hakkındaki düşüncelerini şu şekilde açıkladı: ”Böylesine önemli bir şahsın hikayesini anlatmayı uzun zamandır düşünüyordum. El birliği ile bunu başardığımızı düşünüyorum. Bu filmi özellikle okul çağındaki çocukların izlemesi gerekiyor çünkü onların, bu yapımdan alacağı mesajlar çok fazla.” 



Yorumlar (0)