İbadete açılışının 1. yıl dönümünde Ayasofya'ya ziyaretçi akını

İstanbul’un fethinin ardından Fatih Sultan Mehmet'in ilk cuma namazını kıldığı, "fethin sembolü" olarak bilinen ve 86 sene sonra tekrar ibadete açılmasının 1. yıl dönümünde Ayasofya Camii, bugün ziyaretçi akınına uğradı.

KÜLTÜR-SANAT 24.07.2021, 16:59 25.07.2021, 14:29
İbadete açılışının 1. yıl dönümünde Ayasofya'ya ziyaretçi akını

Tekrar ibadete açılmasının birinci yıl dönümünde Ayasofya Camii, bugün en yoğun günlerinden birini yaşıyor.

Uzun kuyruklar oluştu    

Caminin yer aldığı Fatih ilçesine yabancı ve yerli çok sayıda ziyaretçi gelirken Ayasofya’nın önünde uzun kuyruklar oluştuğu görüldü.

Kovid-19 tedbirlerine uygun bir şekilde maskelerini takan binlerce kişi Ayasofya Camii’ni gezdi, Ayasofya’yı ilk defa görenler mimarisine hayran kaldı.

Öğle namazı için bekleyenler ise cami içinde ve dışında dualar etti, ezanın okunmasından sonra vakit namazlarını kıldı.

“Çok merak ediyordum”

İzmir'den Ayasofya’yı görmek için geldiğini belirten Fatma Acer, Ayasofya Camii’nin açılışının yıl dönümüne denk gelmelerinin tesadüf olduğunu söylerken, "İçeri girdiğimizde daha da önemli güzelliklerini göreceğiz. İlk kez geliyorum. Çok merak ediyordum. Şu an çok mutluyum." sözlerini kullandı.

Abdullah Acer isimli ziyaretçi ise Ayasofya Camii’nde namaz kılmanın oldukça önemli olduğuna dikkat çekti.

“Fırsat buldukça Ayasofya’da ibadet yapıyoruz”

Hilmi Tekerli isimli vatandaş, Ayasofya’yı ziyaret etmelerinin, ibadete açılışın 1. yıl dönümüne denk gelmesinin iyi olduğunu ifade ederken, caminin manevi değerinin yüksek olduğunu söyledi ve "Bundan sonra inşallah her yıl geliriz. Fırsat bulduğumuz sürece Ayasofya'da ibadetimizi yapıyoruz. Çok mutlu olduk." şeklinde konuştu.

“Türkiye’nin en güzel yeri”

Camiye ziyaret gerçekleştiren Zeki Kaltar, Ayasofya'da gördüklerini, "Başka devletlerde veya ülkelerde bulunmayan, bence Türkiye'nin en güzel yeri. Çok mutluyuz." açıklamasını yaptı.

Son 1 yılda, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'ni 3 milyonu aşkın kişinin ziyaret ettiği aktarıldı.

Yorumlar (0)