Hollywood yıldızları, Ukrayna'ya böyle destek verdi!

Rusya işgali altındaki Ukrayna, dünyaca ünlü Hollywood yıldızları tarafından da unutulmadı. 2022 Oscar Ödülleri töreninde yer alan ünlü simalar, mavi kurdele takarak Ukrayna'ya desteklerini gösterdiler.

KÜLTÜR-SANAT 28.03.2022, 18:56 Hakan Öksüz
Hollywood yıldızları, Ukrayna'ya böyle destek verdi!

Sinema dünyasının en popüler etkinliği olan Oscar ödülleri, bu yıla da damgasını vurdu. Gecenin en sansasyonel olayı, ünlü aktör Will Smith'in, eşiyle ilgili şaka yapan sunucu Chris Rock'a tokat atması oldu. Will Smith'in bu hareketi, sosyal medyada gündemin zirvesine oturdu. Komedyen Chris Rock'ı savunanlar olduğu kadar, Will Smith'e destek verenler de vardı.

Yakalarına mavi kurdele taktılar!

Öte yandan sinema dünyasının en dikkat çekici organizasyonu olan Oscar Ödülleri'nin bu sene 94'üncüsü düzenlendi. Törene katılan ünlüler, Rusya işgali altındaki Ukrayna'yı unutmadı. Ukrayna'nın haksız bir işgale uğradığını kaydeden sinema dünyasının ünlü isimleri, yakalarına mavi bir kurdele takarak Ukrayna'ya destek verdi. 

Sosyal medyadan eleştiriler geldi!

Bölgede süren savaşa dikkat çekmek isteyen ünlüler, bu yolla desteklerini göstermiş oldu. Bu durumu eleştiren bazı sosyal medya kullanıcıları, Oscar töreninin uzun yıllardır politik söylemlerin yansıtılmaya çalışıldığı bir organizasyon haline geldiğini ileri sürdüler.

Ukrayna'ya destek vermek için mavi kurdele takanların arasında ünlü isimler vardı. Onur ödülünün sahibi olan yönetmen Tyler Perry, taktığı mavi-sarı kurdele ile desteğini beyan etti. Rus işgali altındaki Ukrayna'ya destek veren simlerden bazıları Pedro Almodóvar, Jamie Lee Curtis, Jason Momoa ve Samuel L. Jackson oldu.

Yorumlar (0)