Hollywood oyuncusu George Segal, 87 yaşında vefat etti!

Amerikalı usta oyuncu, kariyerine birçok dizi ve film sığdıran 87 yaşındaki George Segal, hayatını kaybetti. Segal’in vefat haberi ise, eşi Sonia Segal tarafından duyuruldu. Bypass ameliyatından çıkan Segal, sonrasında oluşan komplikasyonlar nedeniyle aramızdan ayrıldı.

KÜLTÜR-SANAT 24.03.2021, 13:09 25.03.2021, 09:11
Hollywood oyuncusu George Segal, 87 yaşında vefat etti!

Kariyerine 100’den fazla dizi ve film projesi sığdıran 87 yaşındaki usta Hollywood sanatçısı George Segal, geçirdiği bypass ameliyatı sonrası hayatını kaybetti. George Segal’in hayatını kaybettiği haberi ise, eşi Sonia Segal’in duyurmasıyla belirlendi. Birkaç gün önce bypass ameliyatına giren Segal, ameliyatın ardından kalbinde sıkışma yaşadı. Kalbinde bazı komplikasyonlar gelişen Segal, kalp yetmezliği nedeniyle yaşamını yitirdi.

İki kez Altın Küre ödülü ile ödüllendirildi

Son olarak 2013 yılından bu yana “The Goldbergs” dizisinde rol alan George Segal, 13 Şubat 1934 tarihinde New York’ta dünyaya geldi. Hayatı boyunca üç kez evlenen Segal, 1996 yılından bugüne Sonia Schultz Greenbaum ile birlikteydi. Hollywood’a damga vurduğu ilk proje ise, 1961 yılında ‘The Young Doctors’ oldu. Kariyeri boyuncu iki kez Altın Küre Ödülü sahibi olan Segal, 1965 yılında ‘The New Interns’ filmiyle ‘En İyi Yeni Erkek Oyuncu’ ödülü ve 1974 yılında ‘A Touch of Class’ filmindeki rolüyle M’üzikal veya Komedi Dalında En İyi Erkek Sinema Oyuncusu’ ödülünn sahibi oldu. 3 kez de adaylık yakalana Segal, Oscar Ödülleri’ne ise 1966 yapımı "Who's Afraid of Virginia Wolf?" filmindeki rolüyle ‘En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu’ dalında aday olmuştu.

‘Where's Poppa?’, ‘Rollercoaster’, ‘The Last Married Couple in America’, ‘Time of Darkness’, ‘Army of One’ ve ‘2012’ gibi filmlerde rol alan Segal’in, 2020 yılındada ‘George Segal – Documentary’adlı bir belgeseli de yapılmıştır. Son olarak uzun zamandır rol aldığı “The Goldbergs” dizisinde Segal’in yer aldığı son bölüm ise, 7 Nisan’da Segal’in anısına yayınlanacak.

Yorumlar (0)