Hocalı’yı dünyaya tanıtan Sevinç’e Manisa’dan ödül

Hocalı Katliamı ve bölgenin durumunu dünyaya tanıtmak için oluşturulan sosyal medya projesi “Sevinç’in Hikayesi”, Manisa’da düzenlenen Zeytin Dalı Kısa Film Yarışması’na damgasını vurdu. Proje, onur ödülüne layık görülürken Sevinç’in Hikayesi’nin tanıtıldığı sırada duygu yüklü anlar yaşandı.

KÜLTÜR-SANAT 27.03.2022, 10:13
Hocalı’yı dünyaya tanıtan Sevinç’e Manisa’dan ödül

Türkiye’de ilk kez bir OSB (organize sanayi bölgesi) tarafından kısa film yarışması organize edildi. Manisa’da Muradiye OSB tarafından 4 aylık bir çalışmayla düzenlenen “Muradiye OSB Zeytin Dalı Kısa Film Yarışması”, ünlü oyuncuları ağırladı. Ödüller, görkemli bir gecede sahiplerine teslim edildi. Geceye sanat ve siyaset dünyasından ünlü isimler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve Manisa halkı katıldı. Muradiye OSB’nin markalaşma yolunda attığı önemli adımlardan olan bu yarışmada geceye dair değerli konuşmalar da kaydedildi. 



4 farklı branşta yarışıldı

Zeytin Dalı Kısa Film Yarışması’nda 4 kategori bulunuyor. Bu kategoriler kapsamında toplam 10 ödül, sahiplerine verildi. 2 adet ödül de jüri özel ödülü statüsünde takdim edildi. Yarışmanın en anlamlı ödülü ise Sevinç’e verildi. Hocalı Katliamı’nın 30’uncu yıl dönümünü anmak, bu konuda farkındalık oluşturmak ve katliamı dünyaya duyurmak için başlatılan “Sevinç’in Hikayesi” isimli sosyal medya projesi, Manisa’da ödüle layık görüldü. 



1992 Hocalı’sının Instagram’ı 

1992 senesinde Hocalı’da yaşayan Sevinç isimli küçük bir kızın, o dönemde Instagram olsaydı neleri paylaşacağı üzerinde durulan bu proje, geçtiğimiz şubat ayında başlatıldı. Her güne bir hikaye (story) paylaşılacak şekilde oluşturulan projede Sevinç’in günlük yaşamı anlatılıyor. Hocalı’ya ve katliama ise Sevinç’in gözlerinden bakılıyor. 1 Şubat günü başlayan projede Sevinç, 26 gün boyunca her gün bir hikaye paylaşarak mutlu aile yaşantısını anlatıyor. Ancak 26 Şubat gününe geldiğinde işler değişiyor. Hocalı Katliamı’nın yaşandığı 26 Şubat günü Sevinç, soykırımın izlerini kendi kadrajından tüm dünyaya duyuruyor. 



Ödül, Azerbaycan’a ulaştırılacak

Projenin sunulduğu ve ödülün takdim edildiği esnada izleyenler duygu yüklü anlar yaşadı. Sevinç’in ödülünü, Azerbaycan’a ulaştırmak amacıyla Muradiye OSB Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kıvırcık teslim aldı. Azerbaycan Türk’ü olan Muradiye OSB sanayicilerinden Sinan Samancı, büyüklerinden dinlediği Hocalı Soykırımı’nı Manisalılara anlattı. 



Genç sinemacılar destekleniyor

Gecede özellikle genç sinemacıları desteklemek için adımlar atıldı. “Takip”, “Bir Şişe Belgeseli”, “Bir Kadın Daha”, “İçimizdeki Savaş”, “Bulak”, “Mektup”, “Olamazsın Dediler”, “Nemli Kağıt”, “Cevher”, “Akifler”, “Monoton”, “Mukadderat” filmleri ödül aldı. 

Yorumlar (0)