Hindistan’ın Dünya Sineması seçkisine, Türk filmleri damga vurdu!

18-25 Şubat tarihlerinde Hindistan’da düzenlenecek olan” Chennai Uluslararası Film Festivali” nde Türk filmleri adından sıkça söz ettirecek. Festivalin ‘Dünya Sineması’ seçkisinde yer alacak olan filmleri arasında ‘Bir Düş Gördüm’, ‘Nasipse Adayız’, ‘Bozkır’ ve ‘Bir Nefes Daha’ yer alıyor.

KÜLTÜR-SANAT 17.02.2021, 11:03 17.02.2021, 17:29
Hindistan’ın Dünya Sineması seçkisine, Türk filmleri damga vurdu!

Hindistan’ın doğusu yani Tamil bölgesinin en büyük film festivallerinden bir tanesi olan ve bu yıl 18.si gerçekleşecek “Chennai Uluslararası Film Festivali” sinemaseverlerle buluşacak. Festival geçtiğimiz yıllardan bu yana, dünyanın A sınıf festivallerinden ödüller almış veya yarışma kategorisine seçilmiş en iyi filmleri Dünya Sineması’ adı altında bir seçki olarak gösteriyor. Bu yıl da Chennai’nin ‘Dünya Sineması’ seçkisinde; 2020 yılının Oscar adayları, Cannes, Berlin, Venedik, Locarno, Roterdam, Busan ve Fecr gibi Film Festivallerinden ödüller almış ya da yarışma kategorisine seçilmiş kırka yakın film yer alıyor.

Yurt dışından ödüllerle dönen “Bir Düş Gördüm” filmi, seçkide dikkat çekiyor

Seçkide ayrıca 4 film de Türk yapımı olarak dikkat çekiyor. TRT ortak yapımı olan ve yönetmenliğini Murat Çeri’nin üstlendiği “Bir Düş Gördüm” dikkat çeken filmler arasında. Yurt dışında 21 tane festivalde yarışan “Bir Düş Gördüm” filmi, 44. Sao Paulo Uluslararası Film Festivali, 15. Jogja Netpac Asya Film Festivali, 74. Salerno Uluslararası Sinema Festivali, 19. Dhaka Uluslararası Film Festivali gibi festivallerde yarıştı. Film ayrıca, Finlandiya’da düzenlenen İskandinav Uluslararası Film Festivali, Tayland’da düzenlenen Bongkok Thai Uluslararası Film Festivali ve Japonya’da düzenlenen En İyi Bağımsız Film Ödülleri’nden de ödüllerle ayrıldı.

Film; yaklaşık 10 yaşlarında şehirli bir çocuk olan Tarık’ın, ailesiyle beraber geçirdikleri trafik kazası sonrası yaşadıklarını konu alıyor. Hafıza kaybı geçiren Tarık’ın babası ölmüş, annesi de komadadır. Köye dedsi ve ninesinin yanına gönderilen Tarık, geçmişiyle ilgili simgesel rüyalar görmeye başlar. Bir gün köyde, bir eşeğe araba çarpar. Bu eşeğin yeni doğmuş bir de sıpası da vardır. Tarık sıpayla kendi arasında bir bağ kurar ve sıpayı yaşatmak için var gücünü kullanır.

Ödüllü Türk filmleri “Bozkır”, “Nasipse Adayız” ve “Bir Nefes Daha” da seçkide!

Festivalin seçkisinde yer alan Türk filmleri arasında, ödüllü 3 film daha yer alıyor. 56. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde ‘En İyi Film’ dahil 11 ödül kazanan ve Ali Özel’in yönettiği “Bozkır” filminin de yer aldığı seçkide; Dünya galasını Rotterdam Film Festivali’nde gerçekleştiren, 27. Adana Altın Koza Film Festivali’nde ’En İyi Film’ ödülünü kazanan ve Ercan Kesal’ın yönettiği “Nasipse Adayız” filmi ile Dünya galasını 24. Talinn Film Festivali’nde gerçekleştiren, festivalde ‘En İyi Yönetmen’ ödülünü kazanan ve Nisan Dağ’ın yönettiği ‘Bir Nefes Daha’ filmi de seçkide bulunuyor.

Yorumlar (0)