Hayatı film oluyordu! Neşet Ertaş’ın çocuklarından tepki geldi

Neşet Ertaş’ın yaşamını konu edinen ve “Garip Bülbül Neşet Ertaş” ismiyle hazırlanan film, 23 Aralık günü beyaz perdeye taşınıyor. Fakat Ertaş’ın çocukları, babaları ile ilgili bu filmin çekilmesine karşı tepki gösterdi.

KÜLTÜR-SANAT 26.09.2022, 10:30
Hayatı film oluyordu! Neşet Ertaş’ın çocuklarından tepki geldi

Kırşehir’de düzenlenen UNESCO Uluslararası Neşet Ertaş 10. Yıl Anma Programı'na katılan Neşet Ertaş'ın çocukları Canan, Döne ve Hüseyin Ertaş, belediyeye ait olan tesiste basın mensuplarına açıklama yaptı. Hüseyin Ertaş, halk ozanının filminin çekilmemesi için vasiyette bulunduğunu, yazılı bir şekilde vasiyeti bulunmasa da sözlü olarak çocuklarına ve ailesine bu durumu ifade ettiğini, bu sebeple kendilerinin de filme karşı olduklarını belirtti.

Hastaneye yatmadan “İmza atıldı” iddiası

Babasından film için imza alınmasının çok doğru şekilde yapılmadığını iddia eden Hüseyin Ertaş, “Babam hayatını kaybetmeden önce, kendisi hasta durumdayken izin belgesini almışlar. 40 kiloya kadar düşmüş ve kanserle savaşmakta olan bir kişi hastaneye yatmadan yaklaşık 6 gün kadar önce imza atmış. Babamın evine noter götürdüler ve bu şekilde imzasını aldılar. Bu hiç uygun bir davranış değil.” dedi.

“Bizi zan altında bırakıyorlar, film için para talep etmedik”

Babasının hiç istemediği bir filmin insanlara sunulacağını dile getiren Ertaş, şu ifadelerde bulundu: "Biz gidip birilerinden şu zamana kadar film adına para talep etmedik. Hiç kimse ile bir görüşme yapmadım. Televizyonlara çıkıyorlar, 'aile sizden para talep etti mi?' diye sorular soruluyor. O da 'o mevzulara girmeyelim' gibi bir karşılık veriyor. Yani arkadaş, talep ettik ise ettiler de etmediysek etmedi de. Bu şekilde yaparak bizleri zan altında bırakıyorsun. Açık bir şekilde ben buradan dile getiriyorum. Ne bir görüşme oldu ne de bir ödeme talep ettim. Çünkü nu yapılan durum babamızın istemediği bir şeydi, bize bırakılmış bir konu değil yani. Biz bunu ne şekilde satabiliriz? Bu söylenilenler gibi bir olay yok. Biz kimseden bir para talep etmedik. Bu durumun da herkes tarafından duyulmasını istiyorum."

“Davalar sonuçlanmadan film vizyona girmemeli”

Neşet Ertaş’tan alındığı ileri sürülen muvafakatnameler, kendisine yazılan kitap ve film çekimi ile sürdürülen 3 farklı dava bulunduğunu dile getiren ailenin avukatı Uğur Çapkın, "O muvafakatnameler ile ilgili, fikri sınai haklarla alakalı davalar bulunuyor. Hem yapımcı hem de kitapların çıkarıldığı firmalar ile ilgili davalar sürüyor. İnşallah yargı işlemleri ve davalar sonuçlanmadan filmin vizyona sokulmasına izin verilmez." diye konuştu.

Kitaptan çevrildi, film oldu

Diğer bir taraftan Neşet Ertaş’ın hayatını beyazperdeye yansıtmayı planlayan “Garip Bülbül Neşet Ertaş” filmi vizyona giriş için hazırlıklarına devam ediyor. 23 Aralık günü sinemaseverlere sunulacak olan film, Prof. Dr. Erol Parlak’ın yazdığı “Garip Bülbül Neşet Ertaş” adıyla bilinen kitabından çevrildi.

Mert Dikmen ve Fulya Özcan’ın senaryosunu oluşturduğu, Berker Berki ve Ömer Faruk Sorak idaresinde olduğu filmde, Neşet Ertaş’ı Ramazan Bağgül, gençliğine ise Bektaş Dolu hayat verirken, annesi rolünde başarılı müzisyen Zara bulunuyor.

Yorumlar (0)