“Hayaletler” filmine Selanik’ten 2 ödül geldi!

Yönetmenliğini Azra Deniz Okyay’ın üstlendiği ve geçtiğimiz aylarda düzenlenen 57. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nden “En İyi Film” dahil olmak üzere 5 ödül kazanan “Hayaletler” filmi, 61. Selanik Film Festivali’nden “İnsani Değerler Ödülü” ve “The WIFT GR Ödülü” nü kazandı!

KÜLTÜR-SANAT 17.11.2020, 15:24 19.11.2020, 09:27
“Hayaletler” filmine Selanik’ten 2 ödül geldi!

57. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin ‘En İyi Film”’ ve ‘En İyi Yönetmen’ dahil toplamda 5 ödüllü filmi “Hayaletler” e Selanik’ten 2 farklı anlamlı ödül verildi. Yönetmenliğini Azra Deniz Okyay’ın üstlendiği ve yapımcılığını Dilek Aydın’ın üstlendiği film, Eylül’de dünya prömiyerini 77. Venedik Film Festivali’nde gerçekleştirmiş ve Venedik Uluslararası Eleştirmenler Haftası Büyük Ödülü’nü kazanmıştı.

Hayaletler’e, “İnsani Değerler” ve “The WIFT GR” ödülleri verildi

Hayaletler’e Selanik’te, “İnsani Değerler Ödülü” ve “The WIFT GR Ödülü” adında iki anlamlı ödül verildi. “İnsani Değerler Ödülü”, Yunan Parlamentosu tarafından insan hakları konusunda en ilham verici filme verilen bir ödül olarak nitelendiriliyor. “The WIFT GR Ödülü” ise, dünyanın önemli kadın sinemacılarının örgütlendiği Wımen in Film & Television (WIFT) tarafından veriliyor. WIFT bu ödülü, kamera önü ya da arkasında bulunan kadın sinemacıların varlığına sunuyor. 

Festival yolculuğu devam eden “Hayaletler” filmi, şu ara Stockholm Film Festivali’nde, “Nine Days”, “Apples” ve “Berlin Alexanderplatz” gibi yılın en başarılı filmleri arasında yarışıyor. Gelecek haftalarda Cinemamed Bruxelles’de gösterimi gerçekleşecek film, geçtiğimiz ay da 36. Varşova Film Festivali’nde Genç FIBRESCI jürisinden ‘En İyi Film’ ödülünü kazandı. Filmde başlıca rolleri ise Nalan Kuruçim, Beril Kayar Emrah Özdemir ve Dilayda Güneş paylaşıyor.

Yorumlar (0)