Hasan Ali Yücel Öykü Yarışması’nda kazananlar belirlendi!

Hasan Ali Yücel adına düzenlenen Öğretmenler Arası Kısa Öykü Yazma Yarışması’nda kazananlar belli oldu. Ödül töreninde ödüller, çevrimiçi olarak düzenlenerek sahiplerine verildi.

KÜLTÜR-SANAT 25.11.2020, 10:30 26.11.2020, 09:10
Hasan Ali Yücel Öykü Yarışması’nda kazananlar belirlendi!

İkinci kez bu yıl, yine Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen "Hasan Ali Yücel Öğretmenler Arası Kısa Öykü Yazma Yarışması"nda ödüller, sahiplerini buldu. Bu yıl "Yuva" temasıyla düzenlenen ödül töreni, çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.


Milli Eğitim Bakanı  Ziya Selçuk’un açılış konuşmasını yaptığı törende, "Öğretmenler Günü" arifesinde gerçekleşen törenin öneminin ve değerinin kıymetli olduğunu belirtti. Eğitimcilerin sanat ve kültürden beslendiğinden bahseden Selçuk, çocukların ve toplumun da sanatla uğraşmasının imkân verilmesi gerektiğini hatırlattı.
 

Yarışmaya 1300 eser katıldı


1300 eserin katıldığı yarışmada birinci, Tokat’tan "Evin Halleri" adlı öyküyle katılan Mustafa Soyuer oldu İkinci ise  "Koku" öyküsüyle Zonguldak'tan Esra Kahya olurken, üçüncülük ödülü "İçindekiler" adlı öyküsüyle Siirt'ten Agit Destan’a verildi.


Mansiyon ödüllerini ise; Erzincan'dan Ahmet Nayir "Ayaz", Ordu'dan Nuri Keçeci "Didergin", Gaziantep'ten Çağrı Subaşı "Devlet Kucağı", Malatya'dan Esra Bitmez "Artakalan", Yalova'dan Taner Çalıkoğlu "Hoşça Kal Dünya", İzmir'den Gülşen Güzey "Evler, Annem ve Babam" adlı eserleriyle aldı.
Jüri Özel Ödülü ise, "Ağustos Böceği ve Karınca" adlı öyküyle Aydın'dan katılan Gökhan Acar'a takdim edildi.


 

Yorumlar (0)