Harry Potter Filmleri

KÜLTÜR-SANAT 27.07.2020, 00:36
Harry Potter Filmleri

1- Harry Potter ve Felsefe Taşı

 2002 yılında vizyona girmiş olan serinin ilk filmi Felsefe Taşı, Harry karakterinin henüz çocukken ailesini kaybetmesi ve teyzesinin yanına verilmesi ile başmaktadır. Teyzesi ve eniştesiyle beraber geçirdiği çocukluk yıllarında aile tarafından pek sevilmeyen karakterin hayatı, aldığı gizemli bir mektupla değişecektir ve o andan sonra hiçbir şey onun için eskisi gibi olmayacaktır.

2- Harry Potter ve Sırlar Odası

 Harry Potter yapımının ilk devam niteliği taşıyan filmi Sırlar Odası, Harry’nin Hogwarts sihir okulunda ilk yıllarda yaşadığı sıkıntıları ve maceraları işlemiştir. Kaderin ve geçmişin hatıraları film içerisindeki karakteri yorarken bir yandan da güçlü kalmasını sağlamıştır.

3- Harry Potter ve Azkaban Tutsağı

 Serinin üçüncü filmiş olan Azkaban Tutsağı, Harry karakterinin ilk okul yıllarında yaşadığı sorunlarla başlamaktadır. Film içerisinde aşağılamalara ve hakaretlere artık dayanamayan karakterin bir büyücü otobüsüyle karşılaşması ve götürüldüğü yerde karşısına çıkan maceralar, oldukça başarılı şekilde işlenmiştir.

4- Harry Potter ve Ateş Kadehi

 Serinin devam filmleri içerisinde Harry Potter karakterinin en çok değişim geçirdiği ve öğrendiklerini, kaderini değiştirebilmek için kullandığı en etkileyici yapımlardan biridir. Harry, yaşadığı sihir okulunda Üç Büyücü Turnuvası’na katılı ve burada oldukça başarılı olur. Fakat bu başarı, güzel bir gelecek yerine Harry için oldukça sıkıntılı geçecek bir süreci başlatacaktır.

5- Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı

 Her geçen yıl sihir okulu içerisinde daha çok gelişen ve ortama adapte olan Harry, beşinci yapım içerisinde çok sevdiği arkadaşı Cedric’i kaybetmenin üzüntüsünü yaşamaktadır. Öğrencilerin sırayla eksildiği ve maceralar sırasında kaybedildiği zorlu dönemlerde, okul içerisinde karşıt bir grup oluşturulur. Bu sayede büyücülük dünyası için en tehlikeli ve zorlu süreç başlamış olacaktır.

6- Harry Potter ve Melez Prens

 Serinin altıncı filmi olan yapım, Harry karakterinin büyücülük okulunda geçecek altıncı yılını ele almaktadır. Hogwarts bünyesinde her yıl farklı maceralar oluşsa da, bu yıl öğrenciler için geçecek olan en stresli sene olacaktır. Ana karakterin de oldukça fazla şey öğreneceği yıl, herkesin daha fazla fedakarlık yapmaları gereken olaylarla çalkalanacaktır.

7- Harry Potter ve Ölüm Yadigarları 1

 Harry Potter serisinin yedinci devam filmi olan Ölüm Yadigarları, 2010 yılında vizyona girmiş ve oldukça fazla seyirci kitlesine hitap etmeyi başarabilmiştir. Dumbledore karakterinin olmadığı bu yapımda Harry Potter ve arkadaşlarını geçen seneler nazaran daha aksiyonlu maceralar beklemektedir.

8- Harry Potter ve Ölüm Yadigarları 2

 Serinin son filmi olan Ölüm Yadigarları 2, Harry ve arkadaşları için kaçılmaz bir sorunun geldiğini işleyen yapımdır. Film içerisinde Harry, Hermione ve Ron karakterlerinden birinin ölmesi gerekmektedir. Fakat yaptıkları araştırmalar sonucu karşılarına kendilerini kurtarabilecek bir çözüm bulmuşlardır. Ölüm Yadigarları! Sihir okulunda yaşanacak olan savaşa artık ramak kalmış durumdadır. Filmin sonunda savaşın detayları ve kazanan tarafta başarılı bir şekilde konu edinilmiştir.

Yorumlar (3)
Seda 4 yıl önce
Harry Potter 9 çıkıcak mı?
lale 3 yıl önce
bence çıkmalı
Berra 4 yıl önce
Saçmalık SEDA saçmalık!Bu soru binlerce kere soruldu ve hayırı hâlâ kabul etmiyorsunuz.Hahaha(!) eskiçağ insanları gibisiniz aman yani hehene