Haluk Bilginer ve Demet Akbağ’lı “9 Kere Leyla” filmi, Netflix’te yayınlandı!

Yönetmenliğini Ezel Akay’ın üstlendiği, Haluk Bilginer, Demet Akbağ ve Elçin Sangu’nun başrollerini paylaştığı “9 Kere Leyla” filmi Netflix’te yayınlandı! 9 Kere Leyla, Netflix’in Türkiye yapımı ikinci orijinal filmi olma özelliği taşıyor!

KÜLTÜR-SANAT 04.12.2020, 15:41 06.12.2020, 14:33
Haluk Bilginer ve Demet Akbağ’lı “9 Kere Leyla” filmi, Netflix’te yayınlandı!

Yapımcılığını BKM’nin üstlendiği ve Netflix’in ikinci orijinal filmi “9 Kere Leyla” yayınlandı! “Neredesin Firuze”, “Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü?” ve “7 Kocalı Hürmüz” gibi Türk sinemasının kültleşmiş filmlerine imza atan başarılı yönetmen Ezel Akay’ın yönetmenliğini üstlendiği film, geçtiğimiz Mart ayında vizyona girecekti.


Ancak yeni tip Koronavirüs salgını nedeniyle sinemalar kapanınca, filmin vizyonu iptal olmuştu. Aradan geçen aylar sonunda filmin, Netflix Orijinal Filmi olduğu açıklanmıştı.

'Bir evlilik, iki aşk ve üç bela’ !


Filmde başlıca rolleri;  ‘Emmy’ ödüllü usta oyuncu Haluk Bilginer, komedinin usta kadınlarından Demet Akbağ, romantik komedinin sevilen oyuncu Elçin Sangu, rol aldığı “Küçük Şeyler” filmindeki rolüyle birçok festivalden ödül alan Alican Yücesoy ve efsane rollere imza atan Fırat Tanış başrolleri paylaşıyor. 


9 Kere Leyla, bir evlilik, iki aşk ve üç belaya odaklanıyor. Yıllardır mutlu bir evlilik yaşayan Adem ve Leyla, Adem’in kalbini evlilik terapisti Nergis’e kaptırmasıyla çatırdar. Metresi Nergis için 20 yıllık evliliğini bitirmek isteyen Adem’in işi, o kadar kolay değildir. Çünkü mal varlıklarının hepsi eşi Leyla’nün üzerinedir. Ayrıca Adem’in başı; antika el yazmasının peşinde olan Mahdum Bey ve avukat Haris ile de beladadır.


Leyla’yı kendinden uzaklaştırmak için çaba sarf eden Adem bunda başarılı olamaz. Bir çare bulamazsa Nergis’i tamamen kaybedeceğini anlayan Adem, Leyla’yı öldürmeye karar verir. 9 farklı yol deneyecek olan Adem’in işi, oldukça zor olacaktır…
 

Yorumlar (0)