Haftanın filmleri: 3’ü yerli 8 yapım vizyonda

Türkiye'de bu hafta sinema salonlarında 3'ü yerli olmak üzere 8 film vizyona girdi.

KÜLTÜR-SANAT 16.07.2021, 10:50 16.07.2021, 15:54
Haftanın filmleri: 3’ü yerli 8 yapım  vizyonda

3’ü yerli film olmak üzere bu hafta 8 film vizyona girdi.

İşte haftanın filmleri:

1- Paris'te Bahar

Suzanne Lindon'un yazdığı, yönettiği ve başrolünde bulunduğu "Paris'te Bahar" filmi, kendi yaş grubundakilerden sıkıldığı ve bunaldığı bir süreçte kendisinden yaşça daha büyük bir tiyatro oyuncusuyla tanışan 16 yaşındaki Suzanne'ın hikayesini konu alıyor. Dram ve romantik komedi karışımı olan filmde başroldeki Suzanne Lindon'a, Frederic Pierrot,  Arnaud Valois, Dominique Besnehard ve Florence Viala eşlik ediyor.


 

2- Protesto

Vincent Cassel, Said Taghmaoui ve Hubert Kounde’nin başrolünde olduğu, yönetmenliğini ise Mathieu Kassovitz'in yaptığı "Protesto" filmi, ikinci defa izleyicinin karşısına çıkacak.


 

3- Sessiz Bir Yer 2

Başrolünde Emily Blunt, Noah Jupe, Cillian Murphy, Djimon Hounsou ve Millicent Simmonds’ın oynadığı "Sessiz Bir Yer 2", gerilim ve korku meraklılarının ilgisini çekmeyi hedefliyor. Yönetmen koltuğunda John Krasinski'nin oturduğu devam filmi, yaşadıkları bölgede sese duyarlı yaratıklara karşılık olarak verdikleri mücadelede hayatta kalmayı başaran bir anne ve çocuklarının yaşam mücadelesini işliyor.

 

4- Çılgın Ortak

Yönetmenliğini Özgür Selvi'nin üstlendiği ve Sinan Çalışkanoğlu, Ayşe Kökçü, Nur Erkul, Mehmet Yıldırım ve Ali Tarık Fındık gibi isimlerin rol aldığı yerli film "Çılgın Ortak", bir cinayeti çözmek üzere görevlendirilen 2 dedektifin komik serüvenini konu ediniyor ve 16 Temmuz’da sinemalarda izleyicinin karşısına çıkıyor.


 

5- Space Jam: Yeni Efsane

Yönetmenliğini Malcolm D. Lee'nin yaptığı ve LeBron James, Don Cheadle, Sonequa Martin-Green ve Cedric Joe'nin rol aldığı "Space Jam: Yeni Efsane" filmi, yarın seyirciyle buluşacak. Ünlü basketbolcu LeBron James'in Michael Jordan'ın mirasını sürdürdüğü film, dijital bir dünyaya hapsolan oğlunu kurtarmak üzere liderlik ettiği Looney Tunes üyeleriyle birlikte bir takım olup bir basketbol mücadelesinde, yenilmez Goons'u mağlup etme konusunda çaba harcayan LeBron James ve ekibinin hikayesini işliyor.


 

6- Özgür Ruh

Yönetmenliğini Elaine Bogan ve Ennio Torresan'un yaptığı, haftanın animasyon filmi "Spirit Özgür Ruh", annesinin doğduğu kasaba olan küçük bir sınır kasabasından gelen akrobat binicisi Lucky'nin, kendisi gibi özgür ruhlu bir yabani at olan Spirit'le tanışmasının ardından yaşananları aktarıyor.


 

7- 15/07 Şafak Vakti

15 Temmuz 2016’da FETÖ mensuplarının kalkıştığı darbeye karşı Türk milletinin gösterdiği destansı mücadeleyi anlatan "15/07 Şafak Vakti" filmi, dün sinemaseverlerle buluşmaya başladı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından da desteklenen, 15 Temmuz gecesi darbecilere karşı direnç gösteren vatandaşların gerçek hikayelerinden ilham alınan film, Çengelköy ilçesinde pastane işleten Cevdet ve ailesinin hikâyesini anlatıyor.

Darbe girişimi esnasında yoğun olarak Çengelköy ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde meydana gelen olaylara odaklanan film, milletin gösterdiği kahramanca mücadeleyi dikkatlere sunuyor.

Volkan Kocatürk'ün yönetmenliğini yaptığı filmin başrollerini; Erkan Petekkaya, Tugay Mercan, Baran Bölükbaşı, Nazan Diper ve Serkan Ercan üstlenirken, Aslıhan Karalar, Ferhat Yılmaz, Doğa Özüm, Hatice Sibel Aytan ve Deniz Bolışık oyuncular arasında bulunuyor.


 

8- Vay Babam Vay

Onur Yaprakçı, Altan Erkekli, Fırat Albayram, Bengi İdil Uras ve Füsun Demirel’in rol aldığı ve Gökhan Arı'nın yönetmenliğini yaptığı "Vay Babam Vay", cenaze için bir araya gelen insanların bir türlü defnedilemeyen cenaze boyunca yaşadıklarını konu alıyor.

Yorumlar (0)