Haftanın filmleri (11 Mart 2022)

Bu hafta Türkiye'deki sinema salonlarında 3'ü yerli olmak üzere 5 film, sinemaseverlerle buluştu.

KÜLTÜR-SANAT 11.03.2022, 15:58 11.03.2022, 15:58
Haftanın filmleri (11 Mart 2022)

Bu hafta 3’ü yerli olmak üzere 5 film, Türkiye’deki sinemalarda vizyona girdi.

Adanış Kutsal Kavga

Esra Bilgiç, İsmail Filiz, Serdar Deniz, Nevzat Yılmaz ve Baki İlhan’ın başrollerinde yer aldığı 'Adanış Kutsal Kavga' seyirci ile buluşacak.

Yönetmenliğini Emir Khalilzadeh'in üstlendiği yapım, Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethinden sonra Türklerin eline geçen kadim bir gizemi korumak adına teşkilatlanmış bir grupla bu sırrı yeniden ele geçirmeye çalışan karanlık güçlerin mücadelesi işleniyor.

Ceviz Ağacı

Faysal Soysal'ın yönetmenliğini yaptığı 'Ceviz Ağacı' filminde, Serdar Orçin, Kübra Kip, Sezin Akbaşoğulları ile Mert Yavuzcan başrolleri paylaştı.

Şiddete uğrayan kadınlara adanan film, eşi tarafından hor görülüp terk edilen öğretmenin, aslında işlemediği bir cinayeti üstenmesini ve insanın gölgede kalmış taraflarını açığa çıkarmasını konu ediniyor.

İlk Seans: NMSM

Art arda gösterime girecek olan korku üçlemesinin ilk filmi 'İlk Seans: NMSM', yaşamı boyunca üstesinden gelmek için uğraştığı fobileriyle mahsur kaldığı istasyonda bir defa daha yüzleşmek zorunda kalan Aslı'nın hikayesi işleniyor.

Gökhan Murat Toktamışoğlu'nun yönetmen koltuğuna oturduğu yapımın başrolünde, Eylül Ezgi Yılmaz yer aldı.

Memoria

Elkin Diaz, Tilda Swinton, Juan Pablo Urrego ve Jeanne Balibar’ın rol aldığı 'Memoria', beyaz perdeye Apichatpong Weerasethakul tarafından taşındı.

Almanya, Fransa, Birleşik Krallık, Tayland ve Kolombiya ortak yapımı film, hastalanan kardeşini ziyaret için Kolombiya'ya giden genç bir kızın hikayesini ele alıyor.

Kırmızı

Haftanın tek animasyon yapımı olan ‘Kırmızı’’nın yönetmenliğini Domee Shi yaptı.

Film, kendisinden farklı düşemeyen annesinin korumacı davranışlarından usanmış bir genç olan Mei Lee'nin, heyecanlandığı zamanlarda kırmızı bir pandaya evrilmeye başlamasının ardından gelişen olayları işliyor.

Yorumlar (0)