Hafta sonu yasaklarında, evde keyifle izleyebileceğiniz filmler!

Hafta sonu geldi çattı. Koronavirüs salgını için alınan yeni tedbirler doğrultusunda hafta sonu boyunca evdeyiz! İşte hafta sonunuzu evde keyifle geçirebileceğiniz filmlerden bir listeyle karşınızdayız!

KÜLTÜR-SANAT 06.12.2020, 07:34 06.12.2020, 09:12
Hafta sonu yasaklarında, evde keyifle izleyebileceğiniz filmler!

Bu hafta sonundan itibaren, yeni Koronavirüs salgını tedbirleri nedeniyle evlerimizdeyiz! Cuma akşamından başlayarak, Pazartesi sabahına kadar sürecek olan sokağa çıkma yasaklarını, evinizde keyifle film izleyerek geçirmeye ne dersiniz? Bu hafta sonu Blu Tv’nin tamamen ‘ücretsiz’ olacağını duyurmuştuk. Bünyesinde bir dolu film bulunuyor Blu Tv’nin… Artık herkesin abonesi olduğu Netflix’e de bir çok yeni içerik geldi. Birçok festival filmi de MUBİ’de izleyicisini buluşuyor. Ve daha bir çok film, internette izlenilmeyi, bekliyor sizler tarafından.. İşte bu hafta sonunuzu geçirebileceğiniz filmlerden oluşturduğumuz 10 filmlik listemiz…
 


 

NIMIC 


“Dogtooth”, “The Lobster”, “The Killing of a Sacred Deer” ve “The Favourite” gibi filmlerin unutulmaz ve kendine has diline sahip Yunan yönetmeni Yorgos Lanthimos’un 12 dakikalık kısa filmi “Nimic”, MUBI’ye geldi! İlk gösterimini, Ağustos 2019’da 72. Locarno Film Festivali’nde gerçekleştiren filmde başlıca rollerini; Matt Dillon,  Daphne Patakia ve Lizzi Ceniceros paylaşıyor.

Ailesiyle problemsiz bir yaşam süren bir çello sanatçısı olan adama odaklanan film, tam da metroya bindiğinde hayatının tepetaklak oluşunu görecektir. Metrodaki karşılaşmanın, aslında sıradan bir hayatı olmadığını;  korkuyla bir flörte girdiğini ve yaşadığını unutabileceğine de odaklanıyor…
 



 
İÇİNDE YAŞADIĞIM DERİ / THE SKIN I LIVE IN


“Volver”, “Todo sobre mi madre”, “La ley del deseo”, “Dark Habits”, “Julieta” ve “Pain and Glory”  gibi kült ve yeni dönem sinemasının seçin örneklerini veren efsane yönetmen Pedro Almodóvar’ın 2011 yapımı filmi “The Skin I Live In” yani “İçinde Yaşadığım Deri” MUBI’de yayında! Fransız polisiye yazarı Thierry Jonquet'in "Tarantula" adlı romanından uyarlanan filmde; Antonio Banderas, Elena Anaya ve Marisa Paredes başrolleri paylaşıyor.


Bir plastik cerrahın, saplantılı ve psikolojik tutku hissine odaklanan filmde; Dr Robert Ledgard, araba kazasında derisi yanan eşine yeni bir deri yaratmaya çalışırken, domuz-insan kanı karışımıyla bir deri üretiyor. 
Eşinin intiharı üzerine bunu başka bir kadın üzerinde deneyen Ledgard, iyice Frankenstein haline gelecektir. Duyguları ve saplantıları onu acımasız, tutkularıyla yaşayan bir adama dönüştürecektir.
 


SIGHTLESS


Yönetmenliğini Cooper Carl’ın üstlendiği psikolojik gerilim filmi “Sightless”, Amazon Prime’da yayında! Dünya galasını Eylül 2020'de Dances with Films Festivali’nde gerçekleştiren filmde, başlıca rollerini; Kaila York, Rick Benattar ve Nigel Thomas paylaşıyor.


Keman sanatçısı Ellen Ashland, bir gece gaz maskesi ve peruk takan bir kişi tarafından biber gazı saldırısına uğrar. Hastaneye kaldırılan Ellen’a artık kör kaldığı söylenir.  Dedektif Bryce'a bu saldırının birçok düşmanı olan eski kocasıyla bağlantısının olabileceğini söyleyen Ellen, Japonya'daki erkek kardeşi aracılığıyla erkek hemşire Clayton tarafından bir eve yerleştirilir. Clayton'un rehberliğinde, göremediği bir hayata ayak uydurmaya çalışan Ellen, gizemli komşuları ve Clayton’un gizlediği yüz gibi inanılmaz gerçeklerle gerilimli dakikalar yaşayacaktır.
 


 

HIGH GROUND


Stephen Maxwell Johnson’ın yönetmenliğini üstlendiği Avusturya yapımı “High Ground” internette yerini alan gerilimli, aksiyonlu bir macera filmi... Dünya prömiyerini  70. Berlin Uluslararası Film Festivali'nde gerçekleştiren filmde Simon Baker, Callan Mulvey, Jack Thompson, Caren Pistorius, Ryan Corr ve Jacob Jr. başrolleri paylaşıyor.


1919'da bir Aborjin Avustralya kabilesi, hırsız kaçkınlar nedeniyle katledilir. Operasyonun kontrol sahibi olan ve katliama engel olamayan Kuzey Avustralya polisi Travis, on iki yıl sonra tekrar bu gerçekle karşı karşıya kalır. Baywara'yı avlamaya zorlanacak olan Travis, katliamdan kurtulan tek bilinen kişi olan Gutjuk'u takipçisi olarak işe alır. Ve tam bu noktada geçmişin gerçeği ortaya çıkar ve Travis acaba avlanan mı olacaktır?


 


 

OVER THE MOON / BİR AY MASALI


Bu kez çocuklar için harika bir animasyon önerimiz var! Netflix’te geçtiğimiz haftalarda yayınlanan “Over The Moon” yani “Bir Ay Masalı” Glen Keane yönetmenliğinde karşımıza çıkıyor. Ken Jeong, Sandra Oh ve Kimiko Glenn’in seslendirme kadrosunda yer aldığı film, Netflix’ten izlenebiliyor.


Film, yaşadığı yerde efsanevi olan Ay Tanrıçası’nın gerçek olduğunu babasına kanıtlamak isteyen genç bir kıza odaklanıyor. Annesini kaybeden genç kız, babasının başka biri ile evleneceğini öğrenir ve bunu kabul etmez! Üstelik, hiç tanımadığı biri de kardeşi olacaktır!
Ay Tanrıçası’nın gerçekten var olduğuna inanan kızımız, bunun için bir roket inşa eder ve Ay’a doğru bir yolculuğa çıkar. Fakat bu yolculukta başına gelmeyen ve fark etmeyeceği noktalar kalmayacaktır.
 


 

9 KERE LEYLA


Netflix’in ikinci orijinal filmi “9 Kere Leyla” yayına girdi! “Neredesin Firuze”, “Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü?” ve “7 Kocalı Hürmüz” gibi filmlerin yönetmeni Ezel Akay’ın yönetmenliğini üstlendiği filmde; Haluk Bilginer, Demet Akbağ, Elçin Sangu, Alican Yücesoy ve Fırat Tanış başrolleri paylaşıyor.


Yıllardır mutlu bir evlilik yaşayan Adem ve Leyla, Adem’in kalbini evlilik terapisti Nergis’e kaptırmasıyla çatırdar. Metresi Nergis için 20 yıllık evliliğini bitirmek isteyen Adem’in işi, o kadar kolay değildir. Çünkü mal varlıklarının hepsi eşi Leyla’nın üzerinedir. Ayrıca Adem’in başı; antika el yazmasının peşinde olan Mahdum Bey ve avukat Haris ile de beladadır.
 


 

MANK


“Yedi”, “Dövüş Kulübü”, “Sosyal Ağ”, “Ejderha Dövmeli Kız” ve “Kayıp Kız”gibi efsane filmlerin yönetmeni David Fincher’ın yeni filmi Man, Netflix’te yayına girdi! Gary Oldman, Amanda Seyfried ve Charles Danc’in başrollerini paylaştığı film, biyografik bir dram hikayesi…


1941 yılına damga vuran film “Citizen Kane” yani “Yurttaş Cane” nin - hiciv ustası ve alkolik -senaristlerinden olan Herman Mankiewicz’in hayat hikayesine odaklanıyor. 1930'ların Hollywood’unu da anlatan film, Yurttaş Kane”i bitirmeye uğraşan Herman Mankiewicz'in gözünden filmiş bir bakıma yeniden değerlendiriyor.
 


 

SİBEL


Çağla Zencirci ve Guillaume Giovanetti’nin yurt içi ve yurt dışı bir çok festivalden ödülle dönen filmi “Sibel”, Blu Tv’de izlenebiliyor! Dünya prömiyerini Locarno Film Festivali'nde gerçekleştiren filmde başlıca rolleri; Damla Sönmez, Emin Gürsoy, Erkan Kolçak Köstendil, Elit İşcan ve Meral Çetinkaya paylaşıyor. 


Dilsiz olduğu için, yaşadığı köyde dışlanan ve eksikli muamelesi gören Sibel’in hikayesine odaklanan film, 25 yaşındaki kızın ıslık diliyle konuştuğu ve doğal güzelliğe sahip Giresun fonunda geçiyor. Sibel'in hayatı, bir gün ormanda gezintiye çıktığı sırada bir yabancı ile karşılaşması ile bambaşka bir hal alır. Acaba bu durum Sibel’in hayatında ne gibi değişimler yapacaktır?
 


 

PERİ: AĞZI OLMAYAN KIZ


“Baskın” ve “Ev Kadını” filmleriyle Hollywood’un korku sineması tarzını ülkemizde başka bir bakış açısıyla sunan yönetmen Can Evrenol’un son filmi “Peri: Ağzı Olmayan Kız” Blu Tv’de izleyebileceğiniz filmlerden… Evrenol’un “Baskın” ve “Ev Kadını” filmlerinin yanı sıra “Çıplak” dizisi de Blu Tv’de yerini alıyor.


Cem Özduru’nun Perihan isimli çizgi romanından esinlenilerek oluşturulan “Peri: Ağzı Olmayan Kız” filminde genç oyuncular; Denizhan Akbaba, Elif Sevinç, Özgür Civelek ve Kaan Alpdayı başrolde. Sermet Yeşil, Özay Fecht ve Mehmet Yılmaz Ak da yan rollerde filmde rol alıyorlar. 


Santral patlamasının ardından ağızsız olarak doğan Peri adındaki bir kızın hikâyesini konu eden filmde Peri, karantina altındaki bir kasabada bulunan ormanda babasıyla yaşamaktadır. Babasını kaybettikten sonra yalnız kalan Peri; çıktığı yolda gözsüz, kulaksız ve burunsuz 3 çocukla daha karşılaşacaktır. 
 


 

OLD BOY / İHTİYAR DELİKANLI

2003’te “Chan-wook Park” ın yönettiği ‘Oldboy’ filminin Amerikan versiyonu, başarılı filmlerin yönetmeni Spike Lee tarafından yönetildi. Josh Brolin, Elizabeth Olsen ve Samuel L. Jackson’ın başrollerinde olduğu film, Blu Tv’de gerilim dolu dakikalar vadediyor. 

televizyondan gösterilen bir haberde 
günü gelip dışarı çıktığında öncelikli amacı 
Ne var ki soruşturmaya başladığında zannettiği kadar özgür bir adam olmadığını ve tuzaklarla dolu bir suç ağına karşı zorlu bir yoldan geçmesi gerektiğini anlar.

Hayatına sorunsuz devam eden Joe Doucett, bir gün kaçırılır. Hiçbir iletişiminin olmadığı karanlık bir yerde 20 yıl boyunca tutsak edilen Joe, bşr anda bir kurunun içinde bir yerde bırakılır. Ancak, karısının ölümünden sorumlu olarak ve olayın baş şüpheli kilisi olarak aranmaktadır. Şimdi Joe’nun karısının katillerini bulması ve kendini kaçıranları bulması gerekmektedir. Ve böylece esaslı bir intikam alabilecektir.
 

Yorumlar (0)