İşte evde doya doya izleyebileceğiniz 8 film önerisi

Evdeyken hangi filmi izlesem, ailemle vakit geçirirken 'hangi filme baksak?' diye düşünenler için 8 harika film önerdik!

KÜLTÜR-SANAT 27.11.2020, 16:10 28.11.2020, 13:29
İşte evde doya doya izleyebileceğiniz 8 film önerisi

Koronavirüs tedbirleri kapsamında evde geçirdiğiniz zamanları, film izleyerek geçirmeye ne dersiniz? İşte bizde bu zamanlarınızı fırsata çevirerek  evde tek başınıza veya ailecek izleyebileceğiniz bir film listesi oluşturduk.

İster Netflix’te, ister MUBI’de, İster Blu Tv’de! Nereden isterseniz izleyebileceğiniz 5 yabancı, 3 yerli filmden oluşturduğumuz haftasonu film seçkimize, aşağıda ulaşabilirsiniz.


 

HILLBILLY ELEGY


Yönetmenliğini Ron Howard’ın üstlendiği biyografik bir hikaye olan “Hillbilly Elegy”, geçtiğimiz günlerde Netflix’te yayınlandı! Oyuncu kadrosunda Amy Adams, Glenn Close ve Gabriel Basso’yu buluşturan film, J.D. Vance’ın aynı adlı anı kitabından uyarlandı.


Hukuk okuyan bir gencin, annesinin yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle memleketine gidişine odaklanan film, başkarakterimiz hukukçu J.D.’nin çocukluğuna, annesiyle yaşadıklarına ve büyükannesinin hayatına kattıklarını da naif bir dille anlatıyor. Ailenin üç farklı neslinin hikâyesini aktaran film, dolu dolu bir hikaye ile izleyicinin karşısına çıkıyor. Gerçekliği olan hikayelere karşı sempatisi olanlara, bu film önerimizdir…
 


 

THE LIFE AHEAD / ONCA YOKSULLUK VARKEN


Annesi efsane oyuncu Sophia Loren’i, 10 yıllık bir aranın ardından oyunculuğa döndüren oğlu yönetmen Edoardo Ponti’nin yeni filmi “The Life Ahead” yani “Onca Yoksulluk Varken” Netflix’te yayında! Film oyuncu kadrosunda Sophia Loren’in yanında, küçük ve ilk oyunculuk performansını gerçekleştiren Ibrahima Gueye ve Abril Zamora’yı buluşturuyor.


Emile Ajar’ın romanından uyarlanan filmde, Yahudi soykırımdan kurtulmuş olan ve İtalya’da yaşayan Madam Rosa ile Senegalli genç bir çocuk olan Momo’nun kurduğu bağın öyküsüne odaklanıyor. İtalya’da bir bakım işleten Madame Rosa, kendini soyan çocuğa bakmaya başlar. Birbirlerini hiç sevmeyen ikili, yavay yavaş bir bağ kurmaya başlayacaktır. 
 


 

WHO YOU THINK I AM / HANGİ KADIN


Efsane Fransız aktris Juliette Binoche hayranları, buraya! Safy Nebbou’nun yönettiği “Who You Thınk I Am” yani “Hangi Kadın” filmi, 2019’da vizyona girmişti. Kadroda Bnoche’a; François Civil, Nicole Garcia ve Guillaume Gouix gibi oyuncular eşlik ediyor.


Filmde hayatı; genç sevgilisi tarafından terk edilince bambaşka bir yöne, yani sanal bir dünyanın içinde hapsolan 50 yaşında öğretmen bir kadına odaklanıyoruz. Claire, genç erkek sevgisi tarafından terk edilince onu sosyal medya üzerinden takip etmek ister, fakat 24 yaşlında bir kızın profili altında! O sırada eski sevgilisi Jo’nun arkadaşı Alex’i görür. Kendini Alex’e yakın hisseden Claire ona arkadaşlık isteği yollar ve aralarında arkadaşlığı aşan bir muhabbet başlar. Duygularını yüz yüze yaşamak isteyen Alex’e Claire’nin nasıl bir cevap vereceği ise, merak konusudur…
 


 

THE GLORIAS


Bilinen gazeteci ve kadın hakları savunucusu Gloria Steinem’in hayat hikayesinden uyarlanan “The Glorias: A Life on the Road” filmi de tavsiye listemizde. Steinem’in kendi yazdığı “My Life on the Road” adındaki romanından uyarlanan film, Julia Taymor yönetmenliğinde yola çıkıyor. 


Film, gazeteci ve aynı zamanda kadın hakları savunucusu olan Gloria Steinem'in tarihte iz bırakmış çalışmalarına ve hayatına odaklanıyor. Çocukluğunun göçebe ve sürekli değişen hayatının yetişkinliğine etkilerini, zaman geçtikçe gelişmesine, değişmesine, gazetecilik ve aktivist iken yaşadığı zorbalıklar da filmde anlatılıyor. Gloria’ya ise Oscar ödüllü iki önemli oyuncu hayat veriyor. Gençliğinde Alicia Vikander ve orta yaşlı döneminde Julianna Moore’un hayat verdiği filmde, Janelle Monáe ve Bette Midler gibi oyuncular da rol alıyor.
 


 

DEERSKIN / DERİ CEKET


Quentin Dupieux’un yönetmenliğini üstlendiği 2019 yapımı Fransız filmi “Deerskin” yani “Deri Ceket” listemizin bir diğer filmi… “The Artist” filminin Oscar ödüllü sevilen oyuncusu Jean Dujardin ve Fransız sinemasının önemi oyuncusu Adele Haenel’in başrollerini paylaştığı filmde; Albert Delphy ve Pierre Gomme gibi oyuncuları da izliyoruz.


Film, geyik derisinden yapılmış bir ceket için bilmediği diyarlara giden ve bir çekmeya başlayan bir adama odaklanıyor. 4o’lı yaşlardaki Georges, kasışı tarafından terk edilip beş parasız kaldığı ve sadece deri bir ceketi olduğu bu kasabada ne yapacaktır? Yeni tanıştığı barda çalışan kızla film çekmeye karar veren Georges, herhangi bir başkasında ceket görmeye tahammül edemez. Dünyadaki tek ceketli adam olarak kalma hayali yaşayan Georges’in hayal dünyası nereye kadar sürecek, bu bir muammadır…
 


 

AŞK TESADÜFLERİ SEVER 2


2010 yılında büyük bir yankı uyandıran ve Ankara’da yaşayan kişilerde büyük bir his bırakan “Aşk Tesadüfleri Sever” filminin devamı niteliğinde başka bir hikayeyi anlatan “Aşk Tesadüfleri Sever 2” de geçtiğimiz günlerde Netflix’e geldi! Ömer Faruk Sorak’a yönetmenlikte bu kez eşi İpek Sorak’ın da destek verdiği filmde başlıca rollerde Nesrin Cavadzade, Yiğit Kirazcı, Elif Doğan ve Aytaç Şaşmaz’ı izliyoruz. Ayrıca usta oyuncular Zuhal Olcay ve Uğur Polat da sürpriz rollerle filmde yer alıyorlar.


1960’ların, nüfus mübadelelerinin çetin yaşandığı dönemlerden; günümüze uzanan romantik bir yolculuğa şahit oluyoruz. İki farklı dönem, iki farklı kırık aşkların doğuşu, büyülü hikayesi… Gerçek bir yaşam öyküsünü de hikayesinde barındıran filmde; geçmiş ile günümüzün aşkları ve kadın-erkek ilişkilerine bakış karşılaştırılıyor. İstanbul ve Ankara’da çekilen filmin senaryosu ile, ilk filmin de senaryosunu yazan Nuran Evren Şit imzası taşıyor.
 


 

BİZ BÖYLEYİZ


Sımsıcak bir arkadaşlık filmi… Netflix’te bulabileceğiniz “Biz Böyleyiz”in yönetmenliğini Caner Özyurtlu üstlenirken; senaryosu ise Berrak Tüzünataç, Melikşah Altuntaş ve Caner Özyurtlu imzası taşıyor. Filmde başlıca rolleri ise Hümeyra, Berrak Tüzünataç, Engin Öztürk, Özge Özpirinçci, Şebnem Bozoklu, Meriç Aral ve Boran Kuzum paylaşıyor.


Yıllar sonra çocukken yaz aylarını geçirdikleri evde buluşan bir arkadaş hikayesini konu edinen filmde, yetişkinliğin savurduğu yollar, çocukluğa dönüş ve hayaller anlatılıyor. Evin sahibi ve çocukken en çok değer verdikleri kadın Neziş’in hastalanmasıyla onun evinde toplanan arkadaş grubu, geçmiş hesaplaşması ve sürpriz gelişmelerle yollarına devam edeceklerdir.
 


 

İŞE YARAR BİR ŞEY

Bir insan neden yıllardır hiç gitmediği bir mezun buluşma yemeğine bir anda gitmeye karar verir? Henüz İstanbul’dan İzmir’e uzun süren bir tren yolculuğuyla… Bir insan hem avukat hem şairse yapabilir belki de... Pelin Esmer’in yönetmenliğini üstlendiği bol ödüllü filmi “İşe Yarar Bir Şey”, Blu Tv’deki yerini aldı. Filmde başlıca rolleri  Başak Köklükaya, Öykü Karayel ve Yiğit Özşener paylaşıyor.


Tren yolculuğuna çıkan Leyla, yoldaki manzarayı ve insanları izlemekte ve bir hayal kurmaktadır. Bu sırada hemşire Canan ile karşılaşan Leyla, Canan’ın hikayesinde bir anda kendisini bulur. Canan’ın hikayesinden kendine bir hikaye kuran Leyla, Canan’a eşlik eder. Hikayenin sonu ise nereye varacaktır, bunu ne Leyla ne de Canan bilmektedir…

Yorumlar (0)