Gölgeler İçinde filmine, Los Angeles’tan ödül geldi!

Yönetmenliğini Erdem Tepegöz’ün üstlendiği ve Türkiye’de ilk kez 57. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde gösterilen ‘Gölgeler İçinde’ filmine, bu kez Los Angeles’tan ödül geldi. Numan Acar, Vedat Erincin ve Ahmet Melih Yılmaz’ın başrolünde yer aldığı film, Güney Doğu Avrupa Film Festivali’nde ‘En İyi Sinematografi Ödülü’ nün sahibi oldu.

KÜLTÜR-SANAT 10.05.2021, 14:10
Gölgeler İçinde filmine, Los Angeles’tan ödül geldi!

İlk uzun metrajlı filmi ‘Zerre’ ile yurtiçi ve yurt dışı birçok festivalden ödüllerle dönen başarılı yönetmen Erdem Tepegöz, yeni filmi ‘Gölgeler İçinde’ ile sinemaseverleri selamlıyor. Dünya galasını 2020 yılında 42. Moskova Uluslararası Film Festivali’nde gerçekleştiren film, festivalden ‘Jüri Özel Ödülü-Gümüş George’ ödülünü almıştı. Türkiye’deki ilk gösterimini ise 57. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde gerçekleştiren film, festivalden 5 ödülle ayrılmış ve bunların içerisinde Film-Yön En İyi Yönetmen ve SİYAD En İyi Film ödülü gibi önemli ödüller yer almaktaydı. Festival yolculuğunu sürdüren ‘Gölgeler İçinde’ filmi, girdiği her festivalden ödülsüz de dönmüyor. 

Los Angeles’tan ‘En İyi Sinematografi’ ödülü kazandı

Türkiye’deki yolculuğu 8. Boğaziçi Film Festivali ile devam eden ‘Gölgeler İçinde’ filmi, buradan da En İyi Yönetmen ve En İyi Görüntü Yönetmeni ödüllerini kazanmıştı. Geçtiğimiz ay Latin Amerika prömiyerini yapan film, Fantaspoa Uluslararası Fantastik Film Festivali’nde Numan Acar ile “En iyi Erkek Oyuncu” ödülünü kazanmıştı. Filme gelen en son müjdeli haber ise, Los Angeles’tan oldu. Mayıs ayı içerisinde düzenlenen South East European yani Güney Doğu Avrupa Film Festivali’nde yarışan filme“En İyi Sinematografi” ödülü verildi. En son gelen haberle beraber film ekibi de büyük bir sevinç yaşadı. 

5 haftada Gürcistan’da çekildi

Başrolünde ‘Homeland’ dizisi ve ‘In The Fade’, ‘Aladdin’, ‘Kebab Connection’, ‘Spider-Man: Far From Home’ gibi uluslararası çapta filmlerle ün kazanmış oyuncu Numan Acar’ın yer aldığı filmde ayrıca Vedat Erincin, Ahmet Melih Yılmaz, Selin Kavak, Muharrem Bayrak ve Emrullah Çakay gibi oyuncular bulunuyor. İlk filmi ‘Zerre’ ile toplamda yirmi üç ödüle sahip olan Erdem Tepegöz’ün yönetmenliğini üstlenip senaryosunu kaleme aldığı film, tam beş haftada çekilmişti. Çekimleri Gürcistan’da yapılan film, ilkel yönteme sahip bir teknolojiyle çalışan bir fabrikaya odaklanıyor.  Fabrikada çalışanlardan bir tanesi sistemi sorgulamaya başlıyor ve filmde çalışanların hayatlarının değişimine şahit oluyoruz. 

Yorumlar (0)